0 kommentarer" /> Udvidet producentansvar på emballage på vej | CSR.dk

03.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Udvidet producentansvar på emballage på vej

Udvidet producentansvar for emballage er et EU-krav og skal være indført i alle medlemslande senest 1. januar 2025. Regeringen foreslår en afgiftsordning, hvor virksomhederne bliver pålagt en afgift, for den emballage de sender på gaden.

0 kommentarer

Danskerne betaler i dag et affaldsgebyr for den emballage, der ender som affald. Den udgift skal i stedet lægges over på de virksomheder, der pakker deres varer i emballagen. Danskerne kan se frem til en årlig besparelse på 600 kroner per husstand.

Det skriver Miljøministeriet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Initiativet skal skabe et incitament for virksomhederne om at nedbringe mængden af emballage og designe den, så den kan genbruges og genanvendes. På den måde vil den enkelte virksomhed kunne minimere de afgifter, der skal betales.

Læs også: Ny forening skal gøre genanvendt emballage praktisk muligt

Den store vinder bliver miljøet. Man forventer nemlig at afgifterne vil medføre betydelige reduktioner i affald der skal brændes, og det vil give en CO2-reduktion på 0,12 mio. tons.

”Affald hører hverken til i naturen eller forbrændingsanlæg. Vi skal omstille til en cirkulær økonomi, og vi skal genbruge og genanvende mere. I dag er det gratis for virksomheder at lave emballager, der er fyldt med unødvendigt plastik eller som ikke kan genanvendes. Sådan skal det ikke være fremover – de, som sender emballagen på markedet, får nu ansvaret for det affald, deres emballager skaber. Altså – forureneren betaler, og det vil markant lette det affaldsgebyr, som danskerne i dag betaler”, siger miljøminister Lea Wermelin.

Læs også: DS Smith vil lave papir og emballage af tang

Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og Dagligvarebranchens Samarbejdsudvalg bakker forslaget op. Sammen har de taget initiativ til oprettelsen af en kollektiv ordning, som kan løfte producentansvaret for emballage for dansk erhvervsliv.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere