31.08.2021  |  Klima, miljø og energi

DS Smith vil lave papir og emballage af tang

Inden for en nær fremtid kan emballageudvikleren DS Smith komme til at bruge tang som en alternativ fiberkilde til træ.

DS Smith forsker i øjeblikket i, hvordan fibre fra tang kan bruges som et råstof i papir- og emballageprodukter, hvilket kan gøre dem til de første i branchen, der benytter fibrene i algen som et alternativ til træ. Efter indledende tests udforsker virksomheden desuden, om tang potentielt kan komme til at spille en betydelig rolle som erstatning for plastik ved at fungere som coating og folie.

Det vil kunne erstatte olie-baseret emballage, der bliver benyttet til at beskytte mange fødevarer. DS Smith taler med en række bioteknologivirksomheder for at udforske brugen af fibrene fra blandt andet tang til forskellige typer af emballage, såsom karton, indpakningspapir og papbakker.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Planten, der kan det hele: Tangfarme skyder op i Europa

”Vi mener, at vores position i branchen forpligter os til at finde nye bæredygtige løsninger til emballage. Derfor forsker vi i alternative råmaterialer og kilder til fibre, der kan blive et vendepunkt i den grønne omstilling inden for emballage”, siger Søren Ibsen, managing director hos DS Smith i Danmark, og fortsætter:

”Tang er en af de mange alternative naturmaterialer, som vi ser nærmere på. Selvom mange associerer det med stranden eller med en sushiingrediens, er der nogle spændende anvendelsesmuligheder, som gør, at vi kan hjælpe med at skabe næste generation af bæredygtige papir- og emballageløsninger”.

De mangeartede anvendelsesmuligheder betyder, at brugen af tang i fremstillingsprocesser er et voksende marked. Den europæiske tangindustri forventes at nå en værdi på næsten 70 milliarder kroner og vil beskæftige i omegnen af 115.000 mennesker i 2030.

Kun ét af flere alternativer
Tangprojektet er en del af DS Smiths forskningsprogram, Circular Economy R&D, der blev annonceret tidligere i år, og som virksomheden har tilsidesat omkring 870 millioner kroner til. Forskningen i naturlige fibre inkluderer også andre naturlige materialer som strå, hamp, elefantgræs og bomuld, såvel som mere usædvanlige kilder til fibre såsom skålplanter og landbrugsaffald i form af kakaoskaller eller bagasse.

Læs også: Ny tendens: Flere og flere brands tilføjer CO2-info på deres emballage

Programmet fokuserer på at slutte cirklen gennem bedre design, der beskytter naturens ressourcer ved at udnytte enhver fiber maksimalt, reducerer spild og forurening gennem cirkulære løsninger og udruster folk til at lede omstillingen mod en cirkulær økonomi.

I 2023 har DS Smith en målsætning om at fremstille 100 procent genbrugelig eller genanvendelig emballage, og målet er, at alt emballage vil blive genanvendt eller genbrugt i 2030.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere