03.07.2013  |  Kommunikation

Forskningsprojekt om elbiler vinder grøn pris

Dette års ForskEl-pris går til forskningsprojektet Edison, der forsker i, hvordan elbiler og ladestandere kan bruges på tværs af fabrikanter og netselskaber.

Den grønne pris ForskEl er netop blevet uddelt. Vinderen af prisen er forskningsprojektet Edison, der forsker i, hvordan man bruger elbiler på den smarteste måde. Blandt andet er det blevet undersøgt, hvordan man kan bruge elbiler på tværs af netudbydere og bilproducenter. Den udfordring er projektet Edison nu blevet belønnet for at forske i.

Fakta om Forsk EL

  • ForskEL programmet blev etableret i 1998.
  • Pengene til ForskEL kommer fra de PSO-tariffer, elforbrugerne betaler over deres elregning. PSO skal fremme og støtte vedvarende energi.
  • ForskEL administreres af Energinet.dk og har under udbud 2013 uddelt 136 millioner kroner (inkl. reserve) til 27 forsknings- og udviklingsprojekter.

Læs også: Danskerne står i kø for at leje elbiler

”Med Edison er der nu udviklet konkrete løsningsforslag til, hvordan elbilerne kan oplades mest intelligent – altså både når der er plads til det i elnettet og når elprisen er lav – til gavn og glæde for både netselskabet og elbilejeren”, siger Niels Fog, bestyrelsesformand i Energinet.dk, der uddeler prisen.

Jørgen S. Christensen, der er forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi tilføjer:

”Det er et væsentligt parameter i forsøget på at udbrede elbiler, at der ikke bliver stillet ladeapparater op, som ikke alle elbiler kan bruge”, udtaler han.

Læs også: Post Danmark er klar til grøn distribution med 50 nye elbiler

Konsortiet Edison består af brancheforeningen Dansk Energi, Dong Energy, DTU-Elektro, Eurisco, IBM, Siemens og Østkraft. Dansk Energi er projektleder.

Med ForskEl-prisen følger en klækkelig støttesum på 33 millioner kroner.

-KK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere