13.04.2022  |  Klima, miljø og energi

Fra grønne ambitioner til handlinger

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 2021 har pensionskassen P+ vedtaget ambitiøse klimamål, øget det aktive ejerskab og frasolgt fossile investeringer for over en milliard kroner. Det fremgår af en ny rapport om pensionskassens arbejde med ansvarlige investeringer.

P+, Pensionskassen for Akademikere arbejder målrettet med ansvarlighed. Det gør pensionskassen både ved at tilvælge bæredygtige investeringer og ved at påvirke de selskaber, de investerer i, i en mere bæredygtig og ansvarlig retning.

I rapporten ’Ansvarlige investeringer – dilemmaer og valg, der former fremtiden’ kan man læse om pensionskassens arbejde med ansvarlige investeringer i 2021. Rapporten kan gøre dig klogere, når det handler om pensionskassens tilgang til ansvarlige investeringer, hvordan P+ omsætter de grønne ambitioner til handlinger, samt hvilke resultater pensionskassen har nået.

I 2021 har P+ blandt andet:

Vedtaget ambitiøse klimamål
For at understøtte at de store virksomheders klimaambitioner bliver omsat til klimahandlinger, vedtog P+ i november 2021 tre nye klimamålsætninger. Frem mod 2025 ønsker pensionskassen at reducere CO2-aftrykket med 30 pct., øge andelen af klimavenlige investeringer og skærpe det aktive ejerskab med de største CO2-udledere i porteføljen.

Øget det aktive ejerskab
P+ kontaktede næsten 800 porteføljeselskaber om problematiske forhold, og stemte på over 3.000 generalforsamlinger i 2021, hvilket næsten er en fordobling ift. 2020. Stigningen skyldes, at pensionskassen har flyttet aktieinvesteringer til fonde, hvor man har stemmeret – og dermed kan gøre sin indflydelse gældende.

Frasolgt fossile selskaber for over 1 mia.
I 2021 frasolgte P+ 53 olieselskaber og 19 forsyningsselskaber fra porteføljen, da deres forretningsmodeller ikke var forenelige med Paris-aftalen, og pensionskassen ikke vurderede, at man kunne opnå konkrete resultater via aktivt ejerskab.

Eksternt verificeret rapportering
I P+ er rapporteringen på arbejdet med ansvarlige investeringer eksternt verificeret af det uafhængige revisionsfirma EY. Det har P+ valgt at få gjort for at øge gennemsigtigheden og sikre troværdigheden af pensionskassens indsats.

Læs hele rapporten her.

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere