G7-landene vil øge tempo på CO2-reduktion

Da de syv stormagter for nyligt holdt topmøde, besluttede de at hæve deres 2030-mål for reduktion af drivhusgasser.

15.06.2021

CSR.dk

For første gang i næsten to år mødtes G7-landenes stats- og regeringschefer fysisk i den forgangne weekend i England. G7 er et forum af syv af verdens største økonomier: USA, Canada, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Italien.

På topmødet forpligtede alle syv lande sig til at hæve deres 2030-mål for reduktion af drivhusgasser, når de skal levere nye måltal ved klimatopmødet i Glasgow i november i år. Landene meldte desuden ud, at de er enige om at kæmpe for at holde temperaturstigningen under 1,5 grader, udfase finansiering af kul uden CO2-fangst i udviklingslande i 2021 samt at stoppe med at udlede klimaskadelige gasser i 2050. Ligesom der blev lovet finansiering af udviklingslandes omstilling fra offentlige og private kilder svarende til omkring 600 milliarder om året frem til 2025.

Mens det lyder godt, peger aktivister og grønne organisationer fra hele verden på, at det meste er noget, de samme lande allerede havde udstedt løfter om. 

"Vi står midt i en klimakrise, og der er ikke meget tid tilbage, hvis målet om at holde den globale temperatur stigning under 1,5 grader skal realiseres. Det er derfor skuffende, at G7 landene, som jo er nogle af de rigeste lande i verden, ikke tager klimaet mere alvorligt", siger Mattias Söderberg, klimarådgiver ved Folkekirkens Nødhjælp til Globalnyt.dk.

Læs også: Et lillebitte vindue står stadig åbent

Nogle nye løfter var der dog også. Landene udsendte en anden erklæring om, at ville arbejde for at beskytte og udvide verdens naturarealer. I denne erklæring lover landene at ville bakke op om en målsætning om at beskytte 30 procent af klodens land- og havområder inden 2030, en målsætning som vil blive bragt til afstemning til oktober, når FN's medlemmer skal vedtage nye mål for at bremse tabet af biodiversitet i verden. Ligesom de erklærer, at de vil tage "modige beslutninger", for at få den globale aftale om biodiversitet på plads og selv gå forrest med naturbeskyttelse.

Desuden har Storbritannien, Tyskland og USA øremærket hundrevis af millioner til at hjæpe sårbare samfund med at håndtere effekterne af voldsomt vejr. 

- MTN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus