27.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Gamle kulturinstitutioner skal energirenoveres

Regeringen har afsat 59 millioner kroner til en energirenovering af Landbrugsmuseet, Charlottenborg og Det Kongelige Teater.

Der skal spares på energien i de gamle strømslugende kulturbygninger. Derfor har regeringen afsat 59 millioner kroner til at energirenovere tre kulturinstitutioner. Renoveringerne kan samlet set give en besparelse på 457 tons CO2 årligt.

Læs også: RUC sparer 22 procent af sit energiforbrug

”"Vi kan spare store mængder energi ved at renovere statens bygninger. Derfor er regeringen klar til at give Landbrugsmuset, Charlottenborg og Det Kongelige Teater en håndsrækning, så de kan få nedbragt deres energiforbrug”", siger kulturminister Marianne Jelved.

Læs også: Nye ventilatorer halverer energiforbruget

Millionbeløbet skal blandt andet gå til intelligent styring af indeklimaet på Landbrugsmuseet, udskiftning af varmeanlæg på Charlottenborg og forbedret ventilation på Det Kongelige Teater. Alle tre institutioner vil desuden få udskiftet de gamle pærer til LED.  

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere