25.05.2021  |  Klima, miljø og energi

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Indhold fra partner Hvad er dette?

Plastprisen 2021 går til Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, der i de senere år har knækket koden i forhold til genanvendelse af borgernes plastaffald.

Plastprisen blev indstiftet af brancheforeningen Plastindustrien i år 1987, og prisens formål er at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt nyskabende og fremtidsorienterede. 

Plastindustriens medlemmer – som hver især har stemt på deres favorit – har peget på, at prisen i år går til genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Prisen blev uddelt ved en ceremoni på Plastindustriens årsdag – Plastdagen – den 20. maj, hvor foreningens bestyrelsesformand Søren Ulstrup, sagde følgende ved prisoverrækkelsen foran 350 digitale deltagere:

Aage Vestergaard Larsen A/S spiller en stor rolle, når det handler om at øge plastgenanvendelsen i Danmark. De seneste par år har virksomheden på dygtigste vis lagt meget energi i at knække udfordringen med at genanvende husholdningsplast. Hvis Danmark skal gå fra at være en forbrændingsnation til en genanvendelsesnation, så er det vigtigt med virksomheder som Aage Vestergaard Larsen A/S til at understøtte udviklingen.

Rørt ledelse takker dedikerede medarbejdere

Franz Cuculiza, adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S, modtog prisen på vegne af virksomheden, og han sendte hurtigt en tak videre til både branchen og virksomhedens medarbejdere:

- At modtage Plastprisen 2021 er en stor oplevelse og ære specielt fordi, at den endelige jury består af vores kollegaer i branchen - nemlig Plastindustriens medlemmer. Vi er meget opmærksom på at fundamentet for Plastprisen 2021 er vores 60 erfarne og dedikerede medarbejdere. Det vil vi selvfølgelig huske på.

Han blev suppleret af Gitte Buk Larsen, der forretningsudvikling & marketingchef samt medejer af virksomheden:  

Jeg er selvfølgelig stolt og rørt over, at vi bliver belønnet for vores innovative tilgang til konstant at udvikle nye løsninger til at forbedre genanvendelsen af plast, men måske endnu mere, at vi får credit for vores strategi om at have en åben virksomhed og altid fortælle den gode historie om plasten - for det har den fortjent.

Ud over branchens hæder og påskønnelse modtog Aage Vestergaard Larsen A/S en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

Det er tredje gang, at Aage Vestergaard Larsen A/S bliver belønnet med Plastprisen, hvilket er rekord. I 2009 blev den nu afdøde stifter af virksomheden – Aage Vestergaard Larsen – hædret, og virksomheden fik igen prisen i 2017.

De øvrige nominerede i år var CirkulærPlay, Idé-Pro Skive A/S, Plast Team A/S og Stig Nielsen (Genplast).

Forud for selve afstemningen havde en ekstern jury udvalgt de ovenstående nominerede blandt et større antal indstillinger. Juryen bestod af Pernille Weiss (K), Medlem af Europa-Parlamentet, Simon Freiesleben, Redaktør for WasteTech og Hans Nørgaard Hansen, Head of Department Mechanical Engineering DTU.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere