06.12.2021  |  Klima, miljø og energi

Genbrug: Fra valgplakaten på lygtepælen til designerlampen i stuen

Onsdag var sidste mulighed for at rive valgplakaterne ned fra gadebilledet. Og i stedet for at gemme dem til næste kamp, arbejder flere kommuner nu på give valgplakaterne nyt liv i andre produkter.

I onsdags havde flere af landets politikere sandsynligvis travlt med at fjerne de sidste valgplakater fra kommunal- og regionsvalget.

Hvis plakaterne ikke skal gemmes til næste valg, kan de nu genanvendes, så materialerne kan få nyt liv. Det initiativ vil Københavns Kommune i samarbejde med Amager Ressourcecenter (ARC) slå et slag for.

Læs også: Plastic Change kårer Danmarks største plastikforurenere

På ARC’s ni genbrugsstationer i kommunen er der derfor stillet 27 midlertidige containtere, som plakaterne kan smides i. Tiltaget går dog ikke kun ud på at gøre kommunen en smule grønnere, men også at undersøge, hvor mange valgplakater, man i virkeligheden kan genanvende.

Det fortæller ARC’s direktør Jacob H. Simonsen:

”De er lavet på forskellige måder og spænder vidt fra gamle masonitplader med papir på til plast med papir på til ren plast med print. Derfor er vi interesserede i at se, hvor mange der er af de forskellige typer og også forsøge at få oparbejdet dem til noget fornuftigt”.

Selvom det også at miljøvenligt at genbruge plakaterne til næste valg, mener Jacob H. Simonsen, at det grønne aspekt eventuelt også kan ses i plasten, der får nyt liv i nye produkter.

Læs også: Plastikforbud reducerer ikke brugen af engangsprodukter

”Men man kan få genanvendt det, så det bliver granuleret og omsmeltet til nye produkter som lamper, tandbørster, toiletsæder eller andet. Det koster så måske mere energi at få det oparbejdet til et nyt produkt, så det er nogle af de balancer, vi er interesserede i at se på”.

Flere kommuner rundt omkring i landet taget initiativ til at gå en grønne retning når det kommer til valgplakaternes genanvendelsesmuligheder. Thisted Kommune har blandt andet stillet containere til polypropen frem, og Hedensted Kommune er gået sammen med designvirksomheden Relife Studio. Sammen skal de se på, om man kan lave valgplakaterne om til lamper.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere