24.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Genbrugelig take away-emballage skal være nemt og billigt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny undersøgelse viser, at få forbrugere vælger genbrugelig takeaway emballage, når de køber takeaway.

Undersøgelsen peger desuden på, at forbrugeren skal gøres opmærksom på muligheden for at vælge genbrugelige beholdere. Samtidig skal genbrugelig emballage være det nemme og billigere alternativ, før forbrugerne ændrer adfærd.

Undersøgelsens resultater viser, at adspurgte forbrugere af takeaway generelt er positivt indstillet over for at bruge genbrugelig emballage og at forbrugere generelt bekymrer sig om miljø og klima. Dog benytter et fåtal sig stadig af genbrugelige takeaway-beholdere.

Forbrugere motiveres primært af klima- og miljøhensyn samt pris, hvis genbrugelig emballage gør købet billigere end engangsemballage. Det tyder på, at forbrugere skal spørges i restaurationen og tilbydes en rabat ved valg af genbrugelige takeaway emballage, hvis man vil motivere flere forbrugere til at vælge genbrugelig takeaway-emballage over engangsemballage.

En af de væsentlige barrierer for at vælge genbrugelig takeaway-beholdere er manglende opmærksomhed i købsøjeblikket. Forbrugerne tænker ikke over, at de kan vælge mellem forskellige emballagemuligheder – og det skyldes i høj grad, at personalet ikke gør opmærksom på hvilke muligheder der er.

Rapporten er udarbejdet af konsulentvirksomheden Naboskab for Miljøstyrelsen og er et projekt under sektorsamarbejdet i hotel- og restaurationsbranchen. Sektorsamarbejdet i hotel- og restaurationsbranchen arbejder blandt andet med at kortlægge potentialer for reduktion, genbrug og genanvendelse af plastik. Det Nationale Plastikcenter i Miljøstyrelsen har indgået samarbejdsaftale med HORESTA om sektorsamarbejdet.

Du kan se hele undersøgelse på Miljøstyrelsens hjemmeside ved at trykke hér.

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere