24.02.2022 | Klima, miljø og energi
Genbrugelig take away-emballage skal være nemt og billigt
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ny undersøgelse viser, at få forbrugere vælger genbrugelig takeaway emballage, når de køber takeaway.
Undersøgelsen peger desuden på, at forbrugeren skal gøres opmærksom på muligheden for at vælge genbrugelige beholdere. Samtidig skal genbrugelig emballage være det nemme og billigere alternativ, før forbrugerne ændrer adfærd.
Undersøgelsens resultater viser, at adspurgte forbrugere af takeaway generelt er positivt indstillet over for at bruge genbrugelig emballage og at forbrugere generelt bekymrer sig om miljø og klima. Dog benytter et fåtal sig stadig af genbrugelige takeaway-beholdere.
Forbrugere motiveres primært af klima- og miljøhensyn samt pris, hvis genbrugelig emballage gør købet billigere end engangsemballage. Det tyder på, at forbrugere skal spørges i restaurationen og tilbydes en rabat ved valg af genbrugelige takeaway emballage, hvis man vil motivere flere forbrugere til at vælge genbrugelig takeaway-emballage over engangsemballage.
En af de væsentlige barrierer for at vælge genbrugelig takeaway-beholdere er manglende opmærksomhed i købsøjeblikket. Forbrugerne tænker ikke over, at de kan vælge mellem forskellige emballagemuligheder – og det skyldes i høj grad, at personalet ikke gør opmærksom på hvilke muligheder der er.
Rapporten er udarbejdet af konsulentvirksomheden Naboskab for Miljøstyrelsen og er et projekt under sektorsamarbejdet i hotel- og restaurationsbranchen. Sektorsamarbejdet i hotel- og restaurationsbranchen arbejder blandt andet med at kortlægge potentialer for reduktion, genbrug og genanvendelse af plastik. Det Nationale Plastikcenter i Miljøstyrelsen har indgået samarbejdsaftale med HORESTA om sektorsamarbejdet.
Du kan se hele undersøgelse på Miljøstyrelsens hjemmeside ved at trykke hér.
Strategi & ledelse

Genbrugsnetværk som central aktør i den cirkulære omstilling
Genbrugsnetværk er ifølge en ny rapport en vigtig spiller i den cirkulære omstilling. Rapporten præsenterer viden og inspiration til både eksisterende og kommende netværk.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Næppe sandsynligt, at vi når målet om en halvering af mængden af kommunalt restaffald
I EU generer vi 113 millioner ton om året – det skal reduceres til 56 millioner ton for at nå målet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

EU: Danmark skal styrke den cirkulære økonomi ved at forebygge, genbruge og genanvende mere
Det Europæiske Råd giver anbefalinger til arbejdet de kommende år
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny inspiration til cirkulær byudvikling
Den finske Turku-region har netop præsenteret en ny køreplan for cirkulær økonomi.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Der skal fuld fart på forebyggelsen
EU har allerede fastsat rammebetingelser, der skal sikre at medlemsstaterne gennemfører nationale affaldsforebyggelsesprogrammer og -foranstaltninger. Alligevel er affaldsproduktionen stadig stigende i hele Europa.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Regeringens udspil til CO2-afgift kan gøre affaldsvarme billigere
Regeringens udspil til en grøn skattereform vil omlægge energiafgiften på rumvarme, så dele overgår til en afgift på fossilt CO2.
Indhold fra partner