0 kommentarer" /> Genbrugsguld og –sølv er fremtiden, mener smykkedesigner | CSR.dk

26.01.2022  |  Klima, miljø og energi

Genbrugsguld og –sølv er fremtiden, mener smykkedesigner

Guld er efterhånden ved at være en knap ressource, og derfor vil genbrug og genanvendelse blive eneste løsning. Heldigvis er kunderne klar nu, erfarer man i smykkefirmaet Kinraden.

0 kommentarer

Siden årtusindskiftet har man skulle grave dybere og dybere for at finde guld, og forskere mener, at der ikke vil være mere tilgængeligt i år 2030.

Smykkedesigner Sarah Müllertz, der står bag smykkevirksomheden Kinraden, har siden opstarten i 2014 benyttet genbrugsguld og –sølv. Valget traf hun ud fra en bæredygtig tankegang, hvor hun gerne ville kunne se sig selv i øjnene.

“Der findes så meget guld i verden, så det giver bare så meget mening at bruge det, der er. Der er store mængder af guld på lager, fordi folk investerer i det. Og der er selvfølgelig også dem, der indleverer guld fra smykker, de har, men det er en ret lille del af genbrugsmarkedet. Den største mængde genbrugsguld fås fra medicinal- eller tech-industrien,” fortæller hun.

Læs også: En hidtil uudnyttet materialestrøm skal nu udnyttes

Tilbage til tidspunktet omkring virksomhedens opstart var kunderne meget skeptiske overfor genbrugsguld. Sarah Müllertz fortæller, at der er sket et tydeligt skift i modebranchen. Brugen af affald som ressource er blevet mere udbredt og flere smykkefirmaer benytter i dag genbrugt guld og sølv.

Hun oplever at kunderne i dag er langt mere klar på ideen om bæredygtighed.

Hun tror også på , at der vil være en øget tendens til, at vi får lavet vores smykker om i stedet for at købe nye.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere