07.06.2023 | Klima, miljø og energi
God smag: Den enes kødaffald bliver nu den andens super-produkt
I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.
Fire glade mænd fra Grambogaard, Dagrofa Food Service og Reduced er stolte af det nye produkt og bidraget til mindre madspild. Foto: Dagrofa Food Service
Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, som gennem bl.a. sit samarbejde med nøje udvalgte lokale landmænd med fokus på dyrevelfærd, har som ambition at sende kvalitetskød på markedet.
En ny aftale skal nu også hjælpe virksomheden med at udnytte de restprodukter, som opstår under arbejdet på slagteriet på Grambogård, og som tidligere er endt som madspild. Det drejer sig primært om ben fra de slagtede dyr. De skal nu bruges i fremstillingen af foreløbigt fire slags fond i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.
"Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse," lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.
"Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri," supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.
En fantastisk oplevelse
Hos Dagrofa Foodservice er konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet:
"Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger han.
Produkterne er sat til salg primo juni 2023.
- EHS
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Menneskerettigheder

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Strategi & ledelse

Purung teknologivirksomhed bliver del af international bæredygtighedsstandard
Den unge teknologivirksomhed Upström er netop blevet certificeret med ansvarligheds-certificeringen, B Corp, som de første i elektronikbranchen i Nordeuropa.