07.06.2023  |  Klima, miljø og energi

God smag: Den enes kødaffald bliver nu den andens super-produkt

I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.

Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, som gennem bl.a. sit samarbejde med nøje udvalgte lokale landmænd med fokus på dyrevelfærd, har som ambition at sende kvalitetskød på markedet.

En ny aftale skal nu også hjælpe virksomheden med at udnytte de restprodukter, som opstår under arbejdet på slagteriet på Grambogård, og som tidligere er endt som madspild. Det drejer sig primært om ben fra de slagtede dyr. De skal nu bruges i fremstillingen af foreløbigt fire slags fond i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.

"Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse," lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.

"Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri," supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.

En fantastisk oplevelse
Hos Dagrofa Foodservice er konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet:

"Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger han.

Produkterne er sat til salg primo juni 2023.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere