21.12.2016  |  Klima, miljø og energi

Google vil være fri fra fossile brændstoffer i 2017

Allerede fra det nye år, vil Googles datacentre og kontorer udelukkende få strøm fra vedvarende energikilder.

Når kalenderen lige om lidt skriver 2017 vil Internet-giganten Google runde en grøn milepæl, skriver The Guardian. Virksomheden oplyser nemlig, at den fra næste år udelukkende vil bruge vedvarende energikilder til at forsyne samtlige datacentre og kontorer, med en samlet kapacitet på 60.000 ansatte, med strøm.

Læs også: Fly og shipping trækker ned i EU’s CO2-regnskab

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Googles grønne valg betyder, at virksomheden øger andelen af bæredygtig energi med 56 procent – fra 44 procent sidste år til 100 procent i det nye år.

Den grønne sti er helt naturligt valgt med et blik på klimaforandringerne, men også rent økonomisk, kan den bedst betale sig, forklarer Marc Oman, EU energichef hos Google:

”Vi er overbevist om, at det her er godt for forretningen, det handler ikke om grønvaskning. For os handler det om at fastlåse priserne på den lange bane og vedvarende energikilder er i højere grad den valgmulighed med færrest omkostninger. Vores grundlæggere er overbevist om, at klimaforandringerne er en realitet, en øjeblikkelig trussel, så vi føler også et ansvar for at gøre, hvad vi kan”, siger Marc Oman.

Det vil ikke være let, at gøre Google efter
Det har taget Google fem år, at nå målet på 100 procent. Siden det blev sat i 2012 har giganten kæmpet med forhandlinger af elkøbsaftaler. Og det har ikke altid været let:

”Det er kompliceret og helt sikkert ikke for alle. Mindre virksomheder vil kæmpe med dokumentationen”, siger Marc Oman.

Milepælen ’100 procent vedvarende energi’ betyder dog ikke, at Google får alt sin energi direkte fra vind- eller solenergi. Det betyder, at Internet-giganten på årligt basis køber den mængde vedvarende energi, som virksomheden selv forbruger.

Læs også: Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Googles mest omfattende behov for energi kommer fra de store datacentre. Virksomheden oplyser desuden, at det overordnede behov for energi er stigende.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere