21.12.2016 | Klima, miljø og energi
Google vil være fri fra fossile brændstoffer i 2017
Allerede fra det nye år, vil Googles datacentre og kontorer udelukkende få strøm fra vedvarende energikilder.
Googles hovedkvarter i Califonien, Googleplex, er ét af de steder, der fra det nye år skal få strøm fra vedvarende energikilder - eller i hvert fald ikke forbruge mere sort energi end Google køber af den grønne. Foto: Robbie Shade/flickr.
Når kalenderen lige om lidt skriver 2017 vil Internet-giganten Google runde en grøn milepæl, skriver The Guardian. Virksomheden oplyser nemlig, at den fra næste år udelukkende vil bruge vedvarende energikilder til at forsyne samtlige datacentre og kontorer, med en samlet kapacitet på 60.000 ansatte, med strøm.
Læs også: Fly og shipping trækker ned i EU’s CO2-regnskab
Googles grønne valg betyder, at virksomheden øger andelen af bæredygtig energi med 56 procent – fra 44 procent sidste år til 100 procent i det nye år.
Den grønne sti er helt naturligt valgt med et blik på klimaforandringerne, men også rent økonomisk, kan den bedst betale sig, forklarer Marc Oman, EU energichef hos Google:
”Vi er overbevist om, at det her er godt for forretningen, det handler ikke om grønvaskning. For os handler det om at fastlåse priserne på den lange bane og vedvarende energikilder er i højere grad den valgmulighed med færrest omkostninger. Vores grundlæggere er overbevist om, at klimaforandringerne er en realitet, en øjeblikkelig trussel, så vi føler også et ansvar for at gøre, hvad vi kan”, siger Marc Oman.
Det vil ikke være let, at gøre Google efter
Det har taget Google fem år, at nå målet på 100 procent. Siden det blev sat i 2012 har giganten kæmpet med forhandlinger af elkøbsaftaler. Og det har ikke altid været let:
”Det er kompliceret og helt sikkert ikke for alle. Mindre virksomheder vil kæmpe med dokumentationen”, siger Marc Oman.
Milepælen ’100 procent vedvarende energi’ betyder dog ikke, at Google får alt sin energi direkte fra vind- eller solenergi. Det betyder, at Internet-giganten på årligt basis køber den mængde vedvarende energi, som virksomheden selv forbruger.
Læs også: Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling
Googles mest omfattende behov for energi kommer fra de store datacentre. Virksomheden oplyser desuden, at det overordnede behov for energi er stigende.
-CHM
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.