31.12.2021  |  Strategi & ledelse

Grøn omstilling giver rift om klimarådgivere

Landets konsulentvirksomheder oplever rekordvækst i takt med erhvervslivets fokus på værdikædens grønne muligheder.

At have overblik over sine aktiviteters klimaaftryk har aldrig været i så meget fokus som nu. Og det kan mærkes hos de virksomheder, der rådgiver om bæredygtighed.

Kæmpe vækst og heftigt jagt efter ny arbejdskraft er noget af det, konsulentvirksomhederne ser i dag – en udvikling, der kun forventes at tage fart i fremtiden.

Det skriver Finans.

Læs også: Pandora vil være CO2-neutral i hele værdikæden inden 2040

Hos konsulentvirksomheden Viegand Maagøe er man gået fra 27 til omkring 70 medarbejdere på seks år og hos Nordic Sustainability kan man også mærke fremgangen, der på fire år er gået fra 2 til 15 medarbejdere.

Det er især rådgivning om kortlægning af klimabelastningen og en strategi for at få det nedsat, som virksomhederne efterspørger.

”Kunderne er meget optaget af klima og hvad deres aftryk er. Vi laver nærmest udelukkende den slags som en del af en strategi, for vi tror på, at man ikke bare skal lave data for at kunne rapportere om den. Man skal lave dem for at kunne se, hvor problemerne er henne og hvordan man skal reagere på dem. Vi vil gerne bygge handling oven på data”, siger Esben Lanthén ledende partner hos Nordic Sustainability til Finans.

Læs også: Er science-based targets virkelig kun for de store?

Flere virksomheder opsøger desuden initiativer som Science Based Targets, hvor klimabelastningen anskues gennem hele værdikæden og i de aktiviteter, der ligger uden for virksomheden selv – fx leverandører - og målsætninger godkendes, hvis de er i overensstemmelse med Parisaftalens mål.

Dog viste en undersøgelse, som Finans foretog i 2020, at mindre end hver fjerde af Danmarks 100 største virksomheder har opsat målsætninger for den slags klimabelastning.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere