26.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Grønne bøffer skal fortsat hedde bøffer

EU-Parlamentets landbrugsudvalgs forslag om at forbyde at bruge kødrelaterede betegnelser for plantebaserede produkter faldt i dag til jorden. I Dansk Vegetarisk Forening ser man det som et vigtigt skridt på vejen imod et mere plantespisende Danmark.

EU-Parlamentets landbrugsudvalg har ikke fået vedtaget det ønskede forbud mod at give plantebaserede produkter kødrelaterede navne.

Det skriver ’Fagmediet Økologisk’. 

Ifølge PolicyWatch stemte 379 EU-parlamentarikere i dag mod udvalgets forslag, mens kun 284 stemte for, og det giver derfor fortsat producenter og og udbydere af plantebaserede alternativer til kød muligheden for at bruge betegnelser som pølse, burger og bøf. 

Læs også: Irma vil være førende på salget af plantebaserede produkter

Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, glæder sig over, at forslaget er faldet.

"Et ja ville have været et unødvendigt og ærgerligt benspænd for den grønne omstilling. Ord som burger og bøf er gennem mange år blevet så indlejret i det danske sprog, at det ikke ville give mening, hvis man skulle ud at finde en alternativ betegnelse for en rødbedebøf."

Hos virksomheden Naturli er man også glade for udfaldet. Henrik Lund, der er adm. direktør i Naturli' udtaler til FødevareWatch, at beslutningen kan være medvirkende til at befolkningen spiser mindre kød, når de fortsat kan få produkter, som de kender og kan genkende sig selv i. 

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere