09.07.2020  |  Samfund

Grønt økonomisk skub er ikke så ligetil

Selvom Klimarådets formand, Peter Møllgaard, ikke ser grønne investeringer som den enestående løsning til genstart af den danske økonomi, er flere topchefer i erhvervslivet optimistiske over for den grønne omstilling.

Grønne investeringer er for alvor kommet i fokus når erhvervslivet og de danske politikere taler om en økonomisk igangsættelse af Danmark efter coronakrisen. 

Men dette er måske ikke så simpelt som man skulle tro. I hvert fald ikke i følge Peter Møllgaard, der er formand for Klimarådet. Det skriver Berlingske.

“Det er rigtig positivt, at toppen af dansk erhvervsliv ser de grønne investeringer som noget, der kan skabe vækst, og der er da også nogle af de investeringer, vi skal have gennemført, som energirenoveringer og udskiftningen olie- og gasfyr med grønne alternativer, der har beskæftigelseseffekt på kort sigt. Men ved mange af de initiativer, som vi starter i dag og i morgen, kommer effekten først på sigt”, siger Peter Møllgaard til Berlingske.

Læs også: Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere

Coronakrisen har da heller ikke gjort det mere anskueligt at finde de rette løsninger på regeringens målsætning om 70 procents reduktion af drivhusgasserne - en ambition, som Klimarådet skal hjælpe med.

Pandemien har derimod været med til at tydeliggøre de dilemmaer Danmark kan stå overfor, hvis de grønne mål bliver realiteter.

Blandt andet, hvordan målet kræver en total omstrukturering af samfundet, der både vil påvirke erhvervslivet og borgerne.

Derudover står det klart, at der hurtigst muligt skal sættes gang i beskæftigelse og aktivitet efter coronakrisen, for så vidt muligt at undgå en kraftig økonomisk nedgang og stigning i arbejdsløshed.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere