09.07.2020 | Samfund
Grønt økonomisk skub er ikke så ligetil
Selvom Klimarådets formand, Peter Møllgaard, ikke ser grønne investeringer som den enestående løsning til genstart af den danske økonomi, er flere topchefer i erhvervslivet optimistiske over for den grønne omstilling.
Grønne investeringer er for alvor kommet i fokus når erhvervslivet og de danske politikere taler om en økonomisk igangsættelse af Danmark efter coronakrisen.
Men dette er måske ikke så simpelt som man skulle tro. I hvert fald ikke i følge Peter Møllgaard, der er formand for Klimarådet. Det skriver Berlingske.
“Det er rigtig positivt, at toppen af dansk erhvervsliv ser de grønne investeringer som noget, der kan skabe vækst, og der er da også nogle af de investeringer, vi skal have gennemført, som energirenoveringer og udskiftningen olie- og gasfyr med grønne alternativer, der har beskæftigelseseffekt på kort sigt. Men ved mange af de initiativer, som vi starter i dag og i morgen, kommer effekten først på sigt”, siger Peter Møllgaard til Berlingske.
Læs også: Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere
Coronakrisen har da heller ikke gjort det mere anskueligt at finde de rette løsninger på regeringens målsætning om 70 procents reduktion af drivhusgasserne - en ambition, som Klimarådet skal hjælpe med.
Pandemien har derimod været med til at tydeliggøre de dilemmaer Danmark kan stå overfor, hvis de grønne mål bliver realiteter.
Blandt andet, hvordan målet kræver en total omstrukturering af samfundet, der både vil påvirke erhvervslivet og borgerne.
Derudover står det klart, at der hurtigst muligt skal sættes gang i beskæftigelse og aktivitet efter coronakrisen, for så vidt muligt at undgå en kraftig økonomisk nedgang og stigning i arbejdsløshed.
- HCL
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.