Håndtér dine brugte mundbind rigtigt

På verdensplan bruger vi tre millioner mundbind i minuttet. Svarende til hele 129 milliarder mundbind om måneden. Og de Coronahæmmende mundbind vil desværre blive en del af vores hverdag et stykke tid endnu. Men hvordan håndterer vi de brugte mundbind bedst, så både klima og miljø bliver mindst muligt påvirket?

Langt de fleste mundbind er til éngangsbrug og indeholder forskellige elementer, som eks. plast, der kan blive til mikroplast, hvis det bliver spredt i miljøet. Desuden kan de brugte mundbind – afhængig af hvor mange dage siden de er kasseret - indeholde bakterier.

Vestforbrænding får løbende forespørgsler fra borgere, som er bekymrede over, hvordan deres brugte mundbind skal håndteres. Her kommer vores anbefalinger:

  • Smid aldrig dine brugte mundbind i naturen, på fortovet eller andre offentlige steder – tag dem med hjem efter endt brug
  • Saml dine og familiens brugte mundbind i en særskilt pose, så din skraldemand ikke kommer i kontakt med dem
  • Læg de brugte mundbind i ”Restaffald” ikke i ”Plastaffald”. Restaffaldet vil blive forbrændt under kontrollerede forhold med mindst mulig klima- og miljøpåvirkning nu og i fremtiden.

”Grunden til, at vi anbefaler borgerne at bortskaffe deres brugte mundbind til Restaffald og ikke til Plastaffald, er, at mundbindene ikke kun indeholder plast men er et sammensat produkt, hvor også stof og metal i næsebukningen indgår", fortæller konsulent, Anders Kiil, fra Vestforbrænding.

15.05.2023Vestforbrænding

Sponseret

Vi er nomineret til DAFs verdensmålspris

16.12.2022Vestforbrænding

Sponseret

Fra madaffald til biogas

27.08.2022Vestforbrænding

Sponseret

Vestforbrænding indsamler rekordstor mængde madaffald

25.01.2022Vestforbrænding

Sponseret

Fremtiden er grøn - og belagt med genbrug

31.10.2021Vestforbrænding

Sponseret

Grøn fjernvarme til flere i Lyngby

03.06.2021Vestforbrænding

Sponseret

Håndtér dine brugte mundbind rigtigt