15.12.2016  |  Klima, miljø og energi

Helsegrossist reducerer CO2-udledningen med en tredjedel

Helsam har på otte år skåret 31 procent af sin CO2-udledning gennem projektet ProjectZero.

Den sønderjyske helsegrossist Helsam har siden 2008 skåret en tredjedel af sin CO2-udledning, skriver Børsen.

Drivkraften har været deltagelsen i Sønderborg Kommunes Project Zero, som vil skabe vækst og grønne arbejdspladser og gøre Sønderborgområdet CO2-neutralt i 2029. Helsam var en af de første virksomheder, der sluttede sig til projektet først og fremmest for at bidrage til at reducere den globale opvarmning:

"Det virkede fra begyndelsen helt oplagt, at vi skulle med for at yde vores bidrag til at skåne naturen. Men jeg skal da ikke skjule, at det er positivt for vores forretning, at vi på denne måde kan opnå en omkostningsbesparelse ved reduktion af energiforbruget", siger Susanne Schou, underdirektør hos Helsam. 

Læs også: Gode råd til at undgå at smide penge ud

Indsatsen har ligget i Helsams grossistvirksomhed og i en andel af kædens butikker. Der er blevet skiftet til mindre energikrævende pc-skærme, skift til LED-belysning, etableret overvågning af rumtemperaturer, fokuseret på at genbruge emballage så vidt muligt. Fremover skal der laves nye strategier og arbejdes med at skifte til alternative energikilder. 

Herudover planlægger Helsam at inddrage medarbejderne, så bevidstheden om miljø bliver styrket med henblik på, at de også privat sætter initiativer i gang til at nå det Project Zeros målsætning. 

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere