Henning Larsen Architects ansætter to PhD-studerende
Med ansættelsen af to erhvervsPhD-studerende sætter Henning Larsen Architects yderligere fokus på bæredygtighed og...
Med ansættelsen af to erhvervsPhD-studerende sætter Henning Larsen Architects yderligere fokus på bæredygtighed og tværfagligt samarbejde. De to forskerstuderende er uddannede civilingeniører og skal udvikle skitseringsredskaber til design af energioptimerede bygninger og bydele. Projektet er et forskningssamarbejde med DTU Byg og støttes af Realdania.
De to PhD-studerende, Jakob Strømann-Andersen og Michael Jørgensen, skrev deres afsluttende speciale om integreret energidesign på DTU Byg og fulgte et projekt på Henning Larsen Architects. I forbindelse med designet af et lavenergi-kontorhus i Amsterdam blev arkitekternes kreative fase suppleret med ingeniørernes beregninger af designets energiforbrug. På den baggrund blev designet energioptimeret til et energiforbrug på kun 20% af det i et traditionelt kontorhus. Afgangsprojektet fik topkarakterer og blev indledningen til det videre samarbejde.
Bæredygtighed i byggeriet har aldrig været vigtigere, og arkitekter er nødt til at formulere klare mål og inddrage de nyeste, teknologiske muligheder for at designe energirigtigt, siger adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects. ErhvervsPhD-projekterne skal videreudvikle en metode til at se helhedsorienteret på designet af lavenergibygninger. Energiforbruget skal analyseres langt tidligere i designfasen. Den billigste og mest effektive
måde at skabe bæredygtigt byggeri på er ved at tegne bygninger, der udnytter passive egenskaber til at opnå et lavt energiforbrug og et godt indeklima.