16.06.2020 | Strategi & ledelse
H&M åbner forsyningskæden med nyt initiativ
Med konceptet Treadler vil modemastodonten H&M give andre virksomheder adgang til sin verdensomspændende supply chain. Det skal hjælpe dem med at overkomme forretningsmæssige barrierer og få fart på den bæredygtige omstilling.
Gennem Treadler vil H&M give andre virksomheder adgang til sin vidtrækkende forsyningskæde, herunder sit produktionsapparat i ikke mindst fjernøsten, som her i Cambodia. Foto: H&M Group/Tiffany Tsang
”Vi ser muligheden for at udnytte det fulde potentiale i H&M Groups omfattende investeringer og progressive bæredygtighedsarbejde ved at servicere partneres behov og bidrage til på en gang at skabe langsigtet vækst for H&M Group og forandring i industrien.”
Læs også: Vestens systue bløder
Sådan siger Gustaf Asp, der er Managing Director for netop H&M Groups nye koncept Treadler, der – lidt som under coronakrisen – skal give andre virksomheder adgang til den svenske modegigants verdensomspændende supply chain for på den måde at hjælpe dem med at overkomme forretningsmæssige barrierer og få fart på den bæredygtige omstilling.
Ifølge Gustaf Asp er det et behov, selskabet har registreret i dialog med andre virksomheder i branchen. Treadler vil indledningsvist arbejde i en mindre skala og tilbyde en skræddersyet service til hver enkelt klient, hvilket skal dække alle skridt fra produktudvikling og sourcing til produktion og logistik.
”Treadlers klienter for adgang til H&M Groups over 70 års erfaring, langvarige leverandørsamarbejde og strategiske bæredygtighedsindsats i en forsyningskæde, der er designet til at levere tekstiler i høj kvalitet på ansvarlig vis”, forklarer Gustaf Asp.
For modeindustriens vedkommende peger han på, at branchen står over for markante forandringer, ikke mindst når det gælder bæredygtig produktion. I H&M Group er holdningen, at den forandring bedst opnås gennem samarbejde, videndeling og transparens. Og tidspunktet er nu, understreger han.
Læs også: H&M topper årets Fashion Transparency Index
”Vi er nået langt med vores arbejde på det her område, men der stadig meget at gøre. Ved at give andre virksomheder adgang til vores supply chain, kan vi arbejde sammen i retning af en mere bæredygtig fremtid for modeindustrien og skabe en win-win-win for vores klienter, leverandører, os selv og samfundet som helhed”, slutter Gustaf Asp.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.