16.06.2020 | Strategi & ledelse
H&M åbner forsyningskæden med nyt initiativ
Med konceptet Treadler vil modemastodonten H&M give andre virksomheder adgang til sin verdensomspændende supply chain. Det skal hjælpe dem med at overkomme forretningsmæssige barrierer og få fart på den bæredygtige omstilling.
Gennem Treadler vil H&M give andre virksomheder adgang til sin vidtrækkende forsyningskæde, herunder sit produktionsapparat i ikke mindst fjernøsten, som her i Cambodia. Foto: H&M Group/Tiffany Tsang
”Vi ser muligheden for at udnytte det fulde potentiale i H&M Groups omfattende investeringer og progressive bæredygtighedsarbejde ved at servicere partneres behov og bidrage til på en gang at skabe langsigtet vækst for H&M Group og forandring i industrien.”
Læs også: Vestens systue bløder
Sådan siger Gustaf Asp, der er Managing Director for netop H&M Groups nye koncept Treadler, der – lidt som under coronakrisen – skal give andre virksomheder adgang til den svenske modegigants verdensomspændende supply chain for på den måde at hjælpe dem med at overkomme forretningsmæssige barrierer og få fart på den bæredygtige omstilling.
Ifølge Gustaf Asp er det et behov, selskabet har registreret i dialog med andre virksomheder i branchen. Treadler vil indledningsvist arbejde i en mindre skala og tilbyde en skræddersyet service til hver enkelt klient, hvilket skal dække alle skridt fra produktudvikling og sourcing til produktion og logistik.
”Treadlers klienter for adgang til H&M Groups over 70 års erfaring, langvarige leverandørsamarbejde og strategiske bæredygtighedsindsats i en forsyningskæde, der er designet til at levere tekstiler i høj kvalitet på ansvarlig vis”, forklarer Gustaf Asp.
For modeindustriens vedkommende peger han på, at branchen står over for markante forandringer, ikke mindst når det gælder bæredygtig produktion. I H&M Group er holdningen, at den forandring bedst opnås gennem samarbejde, videndeling og transparens. Og tidspunktet er nu, understreger han.
Læs også: H&M topper årets Fashion Transparency Index
”Vi er nået langt med vores arbejde på det her område, men der stadig meget at gøre. Ved at give andre virksomheder adgang til vores supply chain, kan vi arbejde sammen i retning af en mere bæredygtig fremtid for modeindustrien og skabe en win-win-win for vores klienter, leverandører, os selv og samfundet som helhed”, slutter Gustaf Asp.
-AK
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.