05.02.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: Holbæk Sportsby løfter niveauet for indeklima med naturlig ventilation

Indhold fra partner Hvad er dette?

Inden længe åbner Holbæk Sportsby; Holbæk Kommunes nye store multicenter. Og sportsbyen har høje ambitioner for de sportshungrendes velvære. Med automatisk styret naturlig ventilation satses der på en grøn løsning, der giver helt frisk luft.

Holbæk Sportsby er Holbæk Kommunes nye store svømme-, idræts- og sundhedscenter. Sportsbyen skal rumme en række nuværende ældre faciliteter i Holbæk, samtidig med at kapaciteten udvides, så der bliver endnu flere og bedre muligheder til sportsentusiaster og idrætsudøvere. Der er ligeledes gjort en indsats for at skabe optimale indendørs forhold med frisk luft til brugerne via automatisk naturlig ventilation.

Med ombygningen, der forventes færdig i 2018, kommer det multifunktionelle byggeri og dertilhørende 42 ha store udendørsareal til at give plads til både et sundhedscenter og forskellige sportsgrene og aktiviteter – fra ketchersport og boldspil over svømning og løb til parkour, ridning og BMX. Herudover er sportsbyen indrettet til, at der kan afholdes større kulturelle og erhvervsmæssige arrangementer, som eksempelvis koncerter, konferencer og større sportsbegivenheder.

I flere af byggeriets områder har man valgt at installere et intelligent naturligt ventilationssystem i stedet for et mere energitungt og pladskrævende mekanisk ventilationsaggregat. Intelligensen opnås gennem styresystemet NV Advance® fra WindowMaster, som er i stand til at kontrollere indeklimaet via automatisk opluk af loftsvinduer og facadevinduer på baggrund af datainput om f.eks. vindforhold, temperatur inde og ude samt indendørs CO2 niveau.

Den automatiske naturlige ventilation benyttes i den store multihal med plads til 2400 personer og en loftshøjde på 12 meter, på de indendørs tennisbaner og badmintonbaner, i foyeren samt i opholdsområderne. De ventilerede bygninger er inddelt i 12 zoner for optimal indstilling af systemet, og 88 vinduesmotorer sørger for de nødvendige opluk på de rigtige tidspunkter. Der er ligeledes installeret 8 røgpaneler, som også gør brug af de styrede vinduer, til røgudluft i tilfælde af brand.

En løsning med mange fordele

Den valgte løsning kaster flere fordele af sig. En af de helt åbenlyse fordele er systemets evne til at levere helt frisk luft til de mange mennesker, der for fremtiden kommer til at benytte de nye faciliteter. Den friske luft vil naturligt skabe et behageligt miljø med sund luft, som netop er vigtig, når man skal præstere, og har brug for ekstra ilt i lungerne og blodbanerne.

En anden vigtig fordel, der gør Holbæk Sportsbys ventilationssystem til et fremtidssikret valg, er det faktum, at ventilationsløsningens også mere bæredygtig end traditionel mekanisk ventilation. Energiforbruget vil være minimalt set i forhold til store ventilationsaggregater, hvilket både er godt for miljøet og for sportsbyens økonomi i det lange løb. Driftsøkonomien vil altså være lavere, både på grund af det lave energiforbrug, men også på grund af det minimale behov for service.

Mere fra WindowMaster A/S

WindowMaster A/S

http://www.windowmaster.dk/

WindowMaster skaber sunde, sikre og bæredygtige indeklimaløsninger i bygninger, til glæde for de mennesker som arbejder og opholder sig der. Det sker ved automatisk at ventilere rummene med masser af frisk luft, gennem vinduer i facade og tag.Vi tilbyder byggebranchen en fremsynet og fleksibel løsning i højeste kvalitet, i form af vores intelligente vinduesåbnere og kontrolsystemer til naturlig ve…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere