0 kommentarer" /> Holland vil nedbringe antallet af husdyr med en tredjedel | CSR.dk

17.12.2021  |  Klima, miljø og energi

Holland vil nedbringe antallet af husdyr med en tredjedel

For at reducere den miljøpåvirkning landbruget fører med sig, har den hollandske regering afsat store summer til at betale landmænd for at flytte deres produktion, helt at stoppe i erhvervet eller at sænke antallet af husdyr markant.

0 kommentarer

Den hollandske regering har afsat 185 milliarder kroner til at nedbringe antallet af landets husdyr med en tredjedel.

Det skriver Økologisk Landsforening.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Holland har den højeste tæthed af husdyr i Europa. Mere end 100 millioner kvæg, grise og kyllinger huserer i det relativt lille land. Særligt miljøet lider under den store udledning af kvælstof og ammoniak, som husdyrene fører med sig.

Sagen endte i højesteret, hvor dommen lød på et brud på EU-loven for ikke at gøre nok for at reducere denne miljøbelastning.

Læs også: Danske landmænd skal klædes bedre på til grøn omstilling

Derfor reagerer regeringen nu. Pengene skal gå til at betale landmænd for at flytte deres produktion, helt at stoppe i erhvervet eller at sænke antallet af husdyr og dyrke mere ekstensivt.

"Vi er nødt til at flytte væk fra den billige model i fødevareproduktionen. Denne industri skader landbrugets forretningsmodel og miljøet. Det er på tide at reetablere naturen, klimaet og luften, og det vil for nogle områder betyde, at der ikke længere er plads til intensive landbrug," siger Tjeerd de Groot til The Guardian.

Han påpeger desuden, at der i første omgang er tale om en frivillig ordning, men at det ikke kan udelukkes, at der før eller siden bliver tale om et decideret påbud.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere