Hvad er det for noget med den klima-grønbog?

EU's klima- og energikommissærer har fremlagt en plan for ren energi i 2030. En grønbog lægger op til diskussion. Her bliver du ledt videre til at få mere at vide om grønbogen.

02.04.2013

CSR.dk

Grønbogen kan være med til at sikre, at klimapolitikken ikke bliver glemt i forhold til de tø øvrige kriser om økonomi og arbejdsløshed, mener EU's klimakommissær Connie Hedegaard. .

Mens danskerne var på vej på påskeferie, fremlagde EU's danske klimakommissær Connie Hedegaard og den tyske energikommissær Günther Oettinger en plan for ren energi i 2030.

De nye klimamål skal i følge EU-Kommissionen være med til at sætte gang i flere grønne investeringer, og de skal være en slags mellemstation i forhold til de mål, EU allerede har sat op for 2020 og 2050.

Connie Hedegaard sagde til DR's radioavisen, at vi har tre kriser lige nu i EU: en økonomisk krise, er social krise, der omhandler den store arbejdsløshed i Europa, samt en klimakrise.

Fakta om grønbøger

  • Grønbøger og hvidbøger er høringsdokumenter, som Europa-Kommissionen fremlægger i forbindelse med planer om ny langsigtet lovgivning. Bøgerne handler om fælles politik på et bestemt område som i dette tilfælde klima- og energipolitik.
  • Grønbøgerne er mindre omfattende end hvidbøger, og der udarbejdes flere grønbøger end hvidbøger.
  • Grønbøger fungerer som diskussionsoplæg og analyserer det pågældende område med henblik på at starte en høring om emnet.

Hun frygter, at klimaudfordringerne vil blive parkeret som 'noget, vi kan vente med at se på til bedre tider', fordi alle er optaget den økonomiske og sociale krise.

Grønbogen skal være med til at ændre på det, mener Connie Hedegaard. Vi ved meget om klimaændringerne, men vi ved for lidt om, hvordan vi skal håndtere ændringerne, mener Connie Hedegaard.

Grønbogen, som er et debatoplæg på 15 sider, afbefaler, at EU i 2030 samlet skal have skåret 40 procent af udledningen af drivhusgasser set i forhold til 1990. Grønbogen rejser spørgsmål som, hvilken type klima- og energimål, der bør fastsættes, hvordan energisystemet bedst fremmer EU's konkurrenceevne, og hvordan der bedst tages hensyn til medlemslandenes handlemuligheder. Høringen løber indtil 2. juli.

Du kan få et hurtigt overblik over energi- og klimagrønbogen her

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

13.11.2024CSR.dk

Skal der biosolutions i køledisken?

12.11.2024CSR.dk

Kommuner står med stor energirenoveringsopgave foran sig

11.11.2024CSR.dk

Mangelfuldt fremmøde ved COP29

11.11.2024CSR.dk

Sektorkobling kan åbne døren til en grøn fremtid

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Miljømærkninger

Aarhus Vand styrker vandforsyningen i kommunen med digital tvilling fra Schneider Electric

07.11.2024Schneider Electric

Sponseret

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V