22.03.2016  |  Supply chain

Hvornår er varen ansvarlig?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Værdikæder gaber fra jord til bord til skraldespand til genanvendelse. Fra indkøb til serviceorganisation. Strategisk tænkning og sammenhæng er derfor afgørende vigtig for succes og CSR – hør hvordan 19. maj på konferencen Responsible Sourcing.

CSR handler om at tage ansvar – men hvor? Hvordan? Og hvor meget? På Responsible Sourcing-konferencen tager CSR LINK sammen med DTU, Accenture og Fairtrade Mærket favntag på et bredt, men kritisk emne – ansvarlighed på tværs af virksomhedens værdikæde.

”Sagt lidt frækt kan man jo sige, at det er lettest at se, når det går galt,” påpeger Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK, ”Vi kender alle eksempler på virksomheder, der er kommet på mellemhånd i medier eller forretning, fordi de har overset afgørende led i værdikæden, hvor ansvarlighed eller den klassiske rettidige omhu nok ville have været bedst. Men det er jo altid lettest at være bagklog.”

Det er derfor et spændende emne uden lette løsninger, som konferencen tager fat på. Men gennem indlæg om ansvarlighed i alt fra selve produktionen og produktionsforhold, sikkerhed, sporbarhed, logistik og dokumentation får deltagerne en bedre værktøjskasse at arbejde med. Og også tips til hvordan man favner alt dette i en simpel og klar fortælling til markedet og den enkelte forbruger, da det jo er dér den egentlige værdi bliver skabt.

På konferencen, der afholdes på DTU i Kgs. Lyngby, kan man derfor både høre topforskere fra DTU, cases fra Carlsberg, Mærsk og Landbrug & Fødevarer, indspark fra EKF og Danwatch, samt en række internationale talere fra bl.a. IDH Sustainable Trade Initiative og FLOCERT.

Programmet får endda endnu et par internationale talere, som annoncereres i den kommende tid, men allerede nu er der grund til at sætte kryds i kalenderen, hvad enten man arbejder med international handel, dokumentation, datastyring eller markedsføring – eller om man er mere til at implementere de konkrete CSR-tiltag. ”I sidste ende handler en ansvarlig værdikæde jo ikke om systemer og rapportering, men konkrete handlinger,” siger Jens Prebensen, der også selv ser frem til en lærerig dag.

Læs mere om programmet og konferencen på www.csr-link.dk.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere