Medlemsprofiler Se alle
DTU
Klima, miljø og energi

Viegand Maagøe vinder projekter om global grøn omstilling
I de næste 3 år vil Viegand Maagøe bistå Energistyrelsen med at dele dansk know-how for at opnå en bedre, hurtigere grøn omstilling globalt.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastgenanvendelse i Kenya sikrede Maria og Sofie sejren i Project Plastic
Maria Ellyton og Sofie Bejder løb med sejren i talentkonkurrencen Project Plastic, der kulminerede på Plastic Engineering Day på DTU i Lyngby den 25. oktober. Vinderprojektet har fokus på at optimere processerne på en plastgenanvendelsesfabrik i Kenya.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Kollegium sætter ny grøn dagsorden
BESTYRELSE SER FORDELEN VED CIRKULÆR BELYSNING
Indhold fra partner
Samfund
Nomineret til DI Prisen: Droner opdager brud på vandrør
DI Prisen uddeles på DI Topmødet 26. september. Temaet er digitalisering, og de fem nominerede virksomheder har alle brugt digitale teknologier til at komme tættere på kunderne og dermed udvikle forretningen. Læs om Droneinspektionens droner.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Ny teknologi og partnerskab sikrer rent drikkevand i flygtningelejre
Samarbejde med Grundfos og DTU hjælper flygtninge i Uganda med rent drikkevand. Det sker gennem bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre med vandstationer drevet på solceller.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

MILJØPROBLEMERNE SKAL LØSES INDEN SKRALDESPANDEN
Hvis vi for alvor skal gøre noget for miljøet, skal vi have proportionerne ind i debatten og ikke tro, at affaldsbranchen kan løse hele problemet. Det mener seniorforsker Anders Damgaard fra DTU, som forsker i affaldshåndtering.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nyt værktøj skal hjælpe produktionsvirksomhederne med cirkulær økonomi
Med et nyt værktøj kan produktionsvirksomheder vurdere egen omstillingsparathed i forhold til den cirkulære økonomi. Det er DTU og Industriens Fond, der står bag.
Klima, miljø og energi

DTU og Kina kan sammen spare en milliard tons C02
Sammen skal forskere og energisektoren få mere vindenergi ind i det kinesiske elnet og lave resten om til gas og varme. Lykkes det at øge kapaciteten, kan man potentielt reducere de globale CO2-udledninger med op mod 3,5%.