DTU og Kina kan sammen spare en milliard tons C02

Sammen skal forskere og energisektoren få mere vindenergi ind i det kinesiske elnet og lave resten om til gas og varme. Lykkes det at øge kapaciteten, kan man potentielt reducere de globale CO2-udledninger med op mod 3,5%.

Kina har investeret massivt i opsætningen af vindmøller i store dele af landet. .

04.10.2016

CSR.dk

DTU Elektro har søsat et samarbejde med Kina, der skal øge andelen af grøn vindenergi i landets elnet og udnytte, at overskydende vindenergi kan omformes til gas og varme. Det kan i praksis mindske presset på klimaet. Innovationsfonden har investeret 6,3 mio. kr. i projektet.

"Det er godt nyt for det globale klima at Danmarks Tekniske Universitet er kommet på hold med dele af den kinesiske energisektor. Hvis det lykkes at omlægge 30 % af Kinas energiproduktion til vindenergi i 2030, vil det spare kloden for 1,1 gigatons C02 om året,” siger Henrik Bindner, som er forsker på DTU og projektleder for den danske del af projektet.

Projektet hedder EPIMES og blev skudt i gang 1. oktober 2016. Det kombinerer den forskningsmæssige ekspertise inden for indlemming af vind i elnettet, som Danmark og DTU er i besiddelses af, med Kinas vindmølleparker, som er den største kapacitet i verden.

Det har åbnet muligheden for samarbejdet mellem DTU Elektro, det kinesiske eliteuniversitet Tsinghua, den kinesiske version af Energistyrelsen, Kinas største energiselskab, og Bejings lokale energiselskab.

Nyt energisystem og afprøvning i praksis

På den danske side står DTU for at udvikle koncepter og metoder til at imødekomme udfordringerne i det man kan kalde et ”multienergisystem”, hvor energien kommer fra mange forskellige kilder. Den kinesiske indsats består bl.a. i at undersøge, hvordan enkeltdelene som varmepumper og brændselsceller kan styres, og vil desuden bygge prototyper for både gas- og varmesystemer.

”Vi forventer at få betydelig bedre indsigt i og flere værktøjer til, hvordan vi kan omforme og lagre vindenergi som gas og varme i Danmark. Det er unikt for projektet, at vi kan få afprøvet løsningerne i virkeligheden. Derved finder vi ud af, hvor gode vores modeller er i praksis, hvor tæt vi er på at kunne lagre vindenergi som gas og varme i Danmark, og hvordan vi gør det bedst,” siger Henrik Bindner.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V