21.03.2016  |  Kommunikation

Forskergruppe i bæredygtig transport nedlægges på DTU

DTU nedlægger instituttet DTU Transport for i stedet at oprette et nyt center for transportforskning under et andet institut. En konsekvens heraf bliver nedlæggelsen af en forskergruppe, der forsker i bæredygtig transport.

I januar meddelte DTU, at universitetet ville nedlægge instituttet DTU Transport. I stedet for at have et selvstændigt institut for transportforskning, har universitetet nu offentliggjort oprettelsen af et center for transportforskning under et andet institut, nemlig DTU Management Engineering.

Læs også: Bæredygtig transport må intet koste

At transportforskningen ikke længere har sit eget institut, betyder blandt andet, at en forskergruppe, der har forsket i bæredygtig transport på det gamle institut, bliver nedlagt. Omorganiseringen betyder også, at der skal skæres mellem fem og ti stillinger væk. Det skriver Ingeniøren.

Og det er beklageligt, at forskergruppen nedlægges, lyder meldingen fra Linda Christensen, seniorforsker ved DTU Transport, i et debatindlæg på netavisen Altinget.  

”Hvis man tager de mere kritiske briller på, er resultatet dog også, at DTU nedlægger den gruppe, der har sit fokus på udviklingen af bæredygtig transport. Ikke alene hvordan miljøbelastningen kan reduceres, men også hvordan god regeringsførelse kan fremme en udvikling i bæredygtig retning. En gruppe, der yderligere har stort internationalt udsyn”, skriver hun blandt andet i debatindlægget.

Dog påpeger hun indledningsvis, at resultatet af institut-nedlæggelsen er væsentlig bedre end frygtet.

Mindre forskning i bæredygtig transport
Institutdirektør hos DTU, Søren Salomo, ønsker ikke at kommentere på, om nedlæggelsen betyder, at forskningen i bæredygtig transport bliver reduceret. I stedet skriver han følgende i en mail til Ingeniøren:

”At området bliver omtalt som bæredygtig transport må stå for den pågældendes egen regning. DTU har et stort omfang af forskning, som fokuserer på bæredygtighed – også forskning med relevans for transportsektoren. Så bæredygtighed i transport vil også fremover være genstand for forskning på DTU”.

Ingeniøren har dog talt med flere ansatte på DTU, der tilkendegiver, at forskning i bæredygtig transport udgør en central del af forskergruppens arbejde, samt at DTU's forskning i bæredygtig tranport bliver reduceret med nedlæggelsen. Og ifølge Ingeniørens oplysninger er to af de medarbejdere, der har fået en varsling om afskedigelse, primært beskæftiget med bæredygtighed og miljøhensyn i transportsektoren.

Økonomiske hensyn
I en pressemeddelelse skriver DTU, at omorganiseringen inden for transportforskningen skyldes økonomiske hensyn.  

”Behovet for omorganisering skyldes økonomiske udfordringer for DTU generelt og transportforskningen specifikt. Generelt oplever DTU en betragtelig nedgang i indtægterne. Blandt andet bliver universiteternes uddannelsesindtægter reduceret med to procent årligt de kommende fire år. Samtidigt skæres der kraftigt i nationale forskningsmidler med i alt 1,4 milliarder kroner i 2016. Desuden sker der en vedvarende reduktion af den forskningsbaserede rådgivning med to procent årligt”, lyder en del af begrundelsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Transportfremtiden ser lysegrøn ud

Organisationsændringerne vil træde i kraft i løbet af foråret.  

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere