16.03.2023 | Klima, miljø og energi
I en måned fjerner Burger King alt kød fra ikonisk restaurant
Burger King siger farvel til kødet og åbner – i en måned – en ren plantebaseret restaurant i hjertet af København.
"Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plantebaserede og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu," fortæller burgerkædens landechef. Arkivfoto.
Nu er det slut med kød på menuen. På den ikoniske restaurant på Rådhuspladsen vil Burger King nemlig udelukkende servere plantebaserede burgere og snacks.
Omlægningen vil vare en måneds tid, og skal ifølge Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King, være en slags forsøgskanin i koncernens udforskning af kødfrie alternativer.
“I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes, den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien. Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plantebaserede og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment,” siger han.
Læs også: Danmark skal lede forvandlingen af EU’s fødevaresystem
Det bliver The Vegetarian Butcher, der skal stå for leveringen af de plantebaserede burgerbøffer og fileter, og for at opnå den lækre smag af ost samarbejder Burger King med Violife.
Og det er i høj grad på grund af den stigende efterspørgsel efter kødfri alternativer, at burgerkæden nu prøver kræfter med det, fortæller Carsten Lambrecht.
“Vores gæster efterspørger flere kødfri alternativer, og det er grunden til, at vi lancerede vores første plantebaserede Whopper-bøf for nogle år siden, og nu lancerer vi en plantebaseret udgave af den ikoniske Royale Filet og den mindre hamburgerbøf. Med de nye alternativer håber vi at gøre det nemmere at vælge kødfrit på farten”, siger landechefen.
- HCL
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.