16.03.2023  |  Klima, miljø og energi

I en måned fjerner Burger King alt kød fra ikonisk restaurant

Burger King siger farvel til kødet og åbner – i en måned – en ren plantebaseret restaurant i hjertet af København.

Nu er det slut med kød på menuen. På den ikoniske restaurant på Rådhuspladsen vil Burger King nemlig udelukkende servere plantebaserede burgere og snacks.

Omlægningen vil vare en måneds tid, og skal ifølge Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King, være en slags forsøgskanin i koncernens udforskning af kødfrie alternativer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes, den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien. Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plantebaserede og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment,” siger han.

Læs også: Danmark skal lede forvandlingen af EU’s fødevaresystem

Det bliver The Vegetarian Butcher, der skal stå for leveringen af de plantebaserede burgerbøffer og fileter, og for at opnå den lækre smag af ost samarbejder Burger King med Violife.

Og det er i høj grad på grund af den stigende efterspørgsel efter kødfri alternativer, at burgerkæden nu prøver kræfter med det, fortæller Carsten Lambrecht.

“Vores gæster efterspørger flere kødfri alternativer, og det er grunden til, at vi lancerede vores første plantebaserede Whopper-bøf for nogle år siden, og nu lancerer vi en plantebaseret udgave af den ikoniske Royale Filet og den mindre hamburgerbøf. Med de nye alternativer håber vi at gøre det nemmere at vælge kødfrit på farten”, siger landechefen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere