I en måned fjerner Burger King alt kød fra ikonisk restaurant
Burger King siger farvel til kødet og åbner – i en måned – en ren plantebaseret restaurant i hjertet af København.
Nu er det slut med kød på menuen. På den ikoniske restaurant på Rådhuspladsen vil Burger King nemlig udelukkende servere plantebaserede burgere og snacks.
Omlægningen vil vare en måneds tid, og skal ifølge Carsten Lambrecht, dansk landechef i Burger King, være en slags forsøgskanin i koncernens udforskning af kødfrie alternativer.
“I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes, den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien. Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plantebaserede og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment,” siger han.
Læs også: Danmark skal lede forvandlingen af EU’s fødevaresystem
Det bliver The Vegetarian Butcher, der skal stå for leveringen af de plantebaserede burgerbøffer og fileter, og for at opnå den lækre smag af ost samarbejder Burger King med Violife.
Og det er i høj grad på grund af den stigende efterspørgsel efter kødfri alternativer, at burgerkæden nu prøver kræfter med det, fortæller Carsten Lambrecht.
“Vores gæster efterspørger flere kødfri alternativer, og det er grunden til, at vi lancerede vores første plantebaserede Whopper-bøf for nogle år siden, og nu lancerer vi en plantebaseret udgave af den ikoniske Royale Filet og den mindre hamburgerbøf. Med de nye alternativer håber vi at gøre det nemmere at vælge kødfrit på farten”, siger landechefen.
- HCL