04.01.2023  |  Strategi & ledelse

I nyt samarbejde skal digitalisering bekæmpe madspild

Salling, Danfoss og Microsoft vil sammen reducere madspild og effektivisere forbruget af energi i køleanlæg gennem digitale løsninger.

Op til ti procent af alle udledninger af drivhusgasser skyldes mad- og energispild – det vil tre virksomheder nu gå sammen om at ændre.

Det skriver Jydske Vestkysten på baggrund af en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Der er tale om Danfoss og Salling, som i et partnerskab med Microsoft vil styrke bæredygtig fødevaredetailhandel gennem digitalisering.

Salling har som mål at skabe en CO2-neutral forretning og investerer i de kommende år over 2,4 milliarder kroner i projekter inden for energi og bæredygtighed.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

En del af dette tiltag omfatter et samarbejde med Danfoss og Microsoft om udvikling af digitale tjenester til sporing af temperatur- og energiforbrug i supermarkedskøling.

Det skal ifølge koncernen muliggøre forebyggende vedligeholdelse for at undgå mad- og energispild.

“Der er ingen tvivl om, at nye teknologier vil spille en vigtig rolle i at nå vores mål, og vi tager nye løsninger og opfindelser til os i alle hjørner af vores forretning. Vi ser frem til at udnytte denne nye teknologi og få indsigt, der vil tage os et skridt videre i forhold til at nå vores mål om at fjerne vores CO2-fodaftryk og drive en stadigt mere bæredygtig forretning,” siger Henrik Vinther Olesen, der er group vice president i Sallings CSR & Public Affairs-afdeling, i pressemeddelelsen.

Teknologi skal omsættes til handling
De næste seks måneder vil Salling blandt andet teste en ny funktion i Danfoss’ såkaldte følsomme temperaturmålere.

Hvis en fryserdør ved et uheld efterlades åben, eller hvis en køleskabstemperatur ikke er korrekt, vil butikscheferne modtage en advarsel, når kølingen når en ‘farezone’, før maden fordærves.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

De nye advarsler skal give butikscheferne bedre mulighed for at træffe korrigerende foranstaltninger, før maden går tabt.

“Vi har allerede nu teknologierne og metoderne til at opnå energieffektivitet, så vi kan levere umådeligt store udledningsreduktioner. Vi er stolte af at samarbejde med Salling Group, den største fødevaredetailhandler i Danmark, og ser frem til at hjælpe dem med at dekarbonisere,” siger Jürgen Fischer, president, Danfoss Climate Solutions, i pressemeddelelsen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere