27.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Ikea investerer storstilet i solcelleparker

700.000 amerikanske solcellepaneler skal fremover hjælpe Ingka Group med at producere vedvarende energi. Investeringen er et resultat af virksomhedens ønske om at bidrage til at holde den globale opvarmning under 1,5 grader.

Ved årsskiftet vil Ingka Group, der ejer størstedelen af Ikeas butikker, nå deres 2020-mål om at producere lige så meget vedvarende energi, som den mængde energi, de forbruger. Det fortalte Ingkas administrerende direktør, Jesper Brodin, i september, skriver Reuters.

Læs også: Ikea opfordrer til genbrug på Black Friday

Det skyldes, at Ingka Group over det sidste årti har brugt 2,5 milliarder euro (56 mia. kr.) på vindmølleparker, solcellepaneler på varehuse og butikker, og for nyligt for første gang på solcelleparker - som virksomheden i september fortalte, at de havde erhvervet sig en andel på 49 pct. af i to amerikanske af slagsen.

Brodin fortæller, at Ingka planlægger fortsat at investere i vind- og solcelleparker. Også fordi det er god forretning:

”At være en grøn virksomhed er ikke en ekstra udgift. Det er faktisk en god investering, og det er sådan, fremtidige forretningsmodeller kommer til se ud. Alt, der rører ved fossile brændstoffer og hensynsløst ressourcebrug, vil fremover blive dyrt”, siger han.

Brodin opfordrede tidligere i år på Climate Action Summit i New York virksomheder og regeringsledere til at forpligte sig til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Mere end 400 firmaer, blandt andet Ikea, H&M, Coca-Cola og Sony har forpligtet sig til et initiativ støttet af FN, der skal holde den globale opvarmning under to grader.

Ingka har offentliggjort, at deres vedvarende energikraft nu ligger på 1.7 gigawatts – resultatet af 920.000 solcellepaneler på butikker og varehuse, 534 vindmøller i 14 lande, og snart 700.000 solcellepaneler i USA.

Læs også: Ikea vil opdrage kunderne til at handle bæredygtigt

Blandt virksomhedens største investeringer gennem tiden er erhvervelsen af en amerikansk vindmøllepark for 300 mio. dollars (lidt over 2 mia. kr.) i 2014, og den andel af en vindmøllepark ved Tyskland, den i 2019 erhvervede sig for mere end 200 mio. euro (knap 1,5 mia. kr.).

- SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere