25.11.2019  |  Kommunikation

Ikea opfordrer til genbrug på Black Friday

På dette års Black Friday går Ikea hverken i sort eller tilbudsgult. I lyset af den globale klimakrise vil besøgende på Ikea.dk i stedet blive præsenteret for et valg om enten at købe nyt eller brugt - på Den Blå Avis.

”Overvej at købe brugt, hvis du skal købe nyt på fredag”.

Læs også: Ikea vil sikre genbrug af møbler gennem leasing

Ovenstående sætning vil i de kommende dage frem til årets største shopping-dag, Black Friday, der finder sted d. 29. november, optræde på alle Ikeas bannerannoncer på internettet.

På den måde vil Ikea lede fokus væk fra Black Fridays store rabatter, der normalt for en stund skubber den grønne bevidsthed i baggrunden. I stedet vil de i en ny kampagne med Den Blå Avis (DBA) opfordre danskerne til at købe brugt.

”Hos Ikea ønsker vi ikke at holde Black Friday, dels fordi vi altid har lave priser, men i særdeleshed fordi vi gerne vil bringe mere eftertænksomhed og omtanke ind i vores forbrug. I år vil vi derfor benytte Black Friday til at slå et slag for genbrug til endnu lavere priser, end hvis man købte nyt”, siger Country Commercial Manager i Ikea Danmark, Elefteria Cromlidou, og fortsætter:

”Med et stigende pres på klimaet er det helt afgørende, at både virksomheder og forbrugere i langt højere grad, end det har været tilfældet, tager genbrugstanken til sig”.

Stort antal Ikea-produkter på DBA
Følger kunderne opfordringen om at handle brugt og klikker sig ind på DBA, vil der være stor sandsynlighed for at finde et brugt Ikea-møbel. Ifølge DBA er 13.000 produkter i møbelkategorien nemlig fra Ikea, og derfor er muligheden helt oplagt, mener Elefteria Cromlidou.

”For os giver det rigtig god mening at sende kunderne til en platform, der formidler genbrug på Black Friday, så vi kan skabe opmærksomhed omkring overforbrug. På DBA vil kunderne med stor sandsynlighed kunne finde et brugt Ikea-produkt lignende det, de havde i tankerne til at begynde med”, siger Elefteria Cromlidou.

Hun understreger, at de hos Ikea er meget optagede af at påvirke måden, vi forbruger på, så vi i stedet for at købe nyt i højere grad reparerer, lejer, deler og genbruger.

”Vi tror på, det er muligt at skabe en sund og bæredygtig forretning, der er relevant for forbrugerne uden hele tiden at tære på jordens begrænsede ressourcer”, siger Elefteria Cromlidou og fortsætter:

Læs også: Ikea vil opdrage kunderne til at handle bæredygtigt

”Lige nu består 60 procent af vores produktsortiment derfor af fornybare materialer, mens 10 procent består af genanvendte materialer. Målet for 2030 er, at vores sortiment består 100 procent af enten fornybare eller genanvendte materialer”.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere