08.04.2019  |  Klima, miljø og energi

Ikea vil sikre genbrug af møbler gennem leasing

Ikea har planer om at teste leasing af møbelkædens produkter i 2020. Formålet er at give kunderne mulighed for at anskaffe, vedligeholde og videregive produkter på en mere bæredygtig måde.

Forestil dig, at du i stedet for at købe dit nye spisebord fra Ikea fremover kan lease det og aflevere det tilbage til forretningen, når du ikke længere har brug for det.

Læs også: Bæredygtig vegetarhotdog er endnu et skridt i Ikeas omstilling

Som et led i sin ambition om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning inden 2030, kan det scenarie snart blive en realitet som del af en række nye initiativer i Ikea.

“Vores fremtidige succes bliver afgjort af vores evne til at omforme og forbedre vores forretningsmodel på alle parametre”, siger Markus Ekewald, der er Country Sales Manager hos Ikea Danmark og fortsætter:

”At afprøve muligheder for at tilbyde leasing er én af de måder, hvor vi udfordrer os selv på at leve op til den transformation af Ikea, vi satte i gang sidste år, og hvor målet er blive en bæredygtig forretning, der er tilgængelig for endnu flere af de mange mennesker via nye løsninger og lavere priser,” siger han.

Abonnementsbaseret leasing
For at komme klimaforandringer og gammeldags forbrugsmønstre til livs, har Ingka Group, der driver Ikea i Danmark, lavet forbrugerundersøgelser, lyttet til folks holdninger til bæredygtig levevis og undersøgt, hvordan kunderne anskaffer sig boligindretningsartikler, bruger dem i hjemmet og giver dem videre. Undersøgelser og tests er indledt i Holland, Sverige, Schweiz og Polen.

“Vi ved fra vores undersøgelser, at folks adfærd og relation til ting ændrer sig i takt med, at det bliver mere normalt at bo på mindre plads. Og i takt med at mennesker samtidig bliver mere bevidste om, hvordan deres forbrug påvirker planeten, vil de gerne være med til at mindske deres ressourcespild og finde en måde, hvorpå de kan hjælpe med at forlænge levetiden på deres ejendele”, siger Markus Ekewald.

Formålet med at udvikle abonnementsbaserede leasingtilbud er for Ikea mere end blot et spørgsmål om finansiering. Det handler i stedet om at fastholde virksomhedens ejerskab af produktet for at sikre genbrug så mange gange som muligt, før produktets materialer og enkeltdele bliver genanvendt ved slutningen af produktets levetid.

Læs også: Ikea med ny klimapolitik: Vil kun bruge genanvendelige materialer

“Leasing er en kæmpe mulighed for os til at koble vores viden om livet derhjemme med vores forpligtelse til at understøtte bæredygtig levevis på en måde, som er yderst relevant for mange kunder verden over,” siger Markus Ekewald og fortsætter:

“Testen skal hjælpe os til at bygge videre på det, vi har lært ved at lytte til kundernes behov og oplevelser på tværs af flere markeder. Vi tror på, at det vil udløse et potentiale for nye kundetilbud og mere bæredygtig vækst”, siger han.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere