06.03.2019 | Medarbejder
IMO vil styrke kvinderne
Den internationale maritime organisation, IMO, vil bruge den årlige World Maritime Day til at fremme ligestillingen blandt kønnene i industrien. Flere kvinder i sektoren vil føre til øget vækst og udvikling, og fastholde kursen mod en mere bæredygtig shippingbranche, lyder det.
Under parolen "Empowering Women in the Maritime Community" vil den internationale maritime organisation, IMO, bruge den årlige World Maritime Day til at sætte fokus på vigtigheden af kønsmæssig ligestilling, sådan som FN’s udviklingsmål 5 også prædiker.
Læs også: Finanstilsynet kritiseres for ikke at gå op i ligestilling
Organisationen bemærker selv, at kvindernes bidrag og indflydelse i den maritime industri for øjeblikket er en ’underudnyttet’ ressource, og derfor vil man gerne samarbejde med diverse interessenter i sektoren for at ’skabe et miljø, hvor kvinder bliver identificeret og udvalgt til karriereudviklingsmuligheder i maritim administration, havne og uddannelsesinstitutioner, og understøtte mere dialog om kønslighed’ i sektoren, som det hedder.
Ifølge IMO vil en stærkere kvindelig tilstedeværelse i industrien føre til økonomiske fremskridt, øget vækst og udvikling, og give fordele for alle, der arbejder for at drive den globale maritime branche i retning af sikrere, mindre forurenende og mere bæredygtig shipping.
Shippingbranchen, den maritime industri som helhed og de relaterede sektorer har traditionelt set været meget mandsdominerede. Kvinder er således solidt underrepræsenterede blandt søfolk, fiskere, havnearbejdere, skibsmyndigheder, toldpersonale osv., ligesom der er udbredte lønforskelle, og billedet har ikke ændret sig nævneværdigt i løbet af de sidste 25 år.
I 1992 var den estimerede andel af kvinder i den søfarende arbejdsstyrke på 1-2 procent, og den seneste rapport på området, fra 2015, sætter andelen på sølle 1 procent.
Næsten kun kvinder på talerliste
Som følge heraf er kønsmæssige stereotyper og diskrimination mod kvinder i faget udbredt, til skade for arbejdsforhold, karrieremuligheder og lige adgang til uddannelser. Fokus på kvinders helbred og gode praksisser omkring styrkelse af kvinder er ligeledes en udtalt mangelvare.
På den baggrund vil man på World Maritime Day, der afholdes den 4. og 5. april på World Maritime University i Malmö, sætte Verdensmål 5 og en stribe af de underliggende delmål øverst på dagsordenen for på den måde at skubbe udviklingen i den rigtige retning.
Læs også: Hvad er linket mellem sundhed, ligestilling og din forretnings udvikling?
For at understrege intentionen består talerlisten til eventen i øvrigt næsten udelukkende af kvinder, bl.a. Søfartsstyrelsens tidligere vicegeneraldirektør Birgit Sølling Olsen og generalsekretær for International Council for the Exploration of the Sea (ICES), Anne Christine Brusendorff.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

DSV mangler klimaløsninger
Transportbranchen er en af de mest forurenrende brancher på globalt plan, og DSV er blandt de større virksomheder, der endnu ikke har præsteret på konkrete klimaambitioner. Ifølge bæredygtighedschef mangler der grønne løsninger i sektoren.
Klima, miljø og energi

Trods vækst tager erhvervsgiganter vigtige skridt i klimakampen
Selv om flere af Danmarks store virksomheder viser store omsætningstal har de også formået at reducere CO2-udledningen de seneste to år. Det viser en kortlægning af Finans. Flere aktører er dog skeptiske overfor virksomhedernes samlede klimaindsats.
Klima, miljø og energi

Nyt SKI-mærkat skal gøre de grønne valgmuligheder synlige
Det er nu blevet lettere at finde og vælge flere grønne produkter på SKI’s fællesoffentlige indkøbsaftale ’50.20 Forbrugsartikler’, på grund af et nyt sorteringsfilter, som viser grønne alternativer til engangsservice, madfilm, poser og sække. På sigt skal det rulles ud på flere produktområder og SKI-aftaler.
Strategi & ledelse

Singapore og Rotterdam vil etablere grøn shippingkorridor
De to havne Maritime and Port Authority of Singapore og Port of Rotterdam går sammen om at skabe en korridor, der både skal være effektiv og klimavenlig.
Medarbejder

Undersøgelse: Danskerne stiller større krav til takeaway-leverandører
En ny undersøgelse viser, at danskerne er begyndt at stille skarpt på særligt arbejdsforhold i takeaway-branchen.
Strategi & ledelse

Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger
Fokus på den grønne omstilling i luftfarten er accelereret inden for de seneste år, men aktiviteten stiger, og derfor skal der ekstra fart på de politiske beslutninger, mener topchef hos Billund Lufthavn.