14.08.2020  |  Klima, miljø og energi

Investorer kræver mere af ESG

Indhold fra partner Hvad er dette?

Investorerne stiller flere krav og går mere metodisk og struktureret til værks i evalueringen af ESG-data, men virksomhedernes rapportering halter bagefter.

For institutionelle investorer er et kritisk blik på virksomheders ESG-rapportering (Environmental, Social and Governance) mere reglen end undtagelsen, og for 91 pct. har de ikke-finansielle data haft væsentlig betydning for investeringsbeslutninger i løbet af det seneste år. Investorerne forventer dog endnu mere kvalitet, væsentlighed og gennemsigtighed i rapporteringen. Herunder er et kort overblik over de væsentligste konklusioner fra undersøgelsen:

Institutionelle investorer lægger flere kræfter i at evaluere og vurdere Environmental, Social and Governance (ESG) forhold, når det kommer til investeringer. Det viser rapporten EY Investor Survey 2020, der bygger på svar fra 290 globale institutionelle investorer om deres tilgang til ESG.

”År for år har vi set, at investorer har lagt stadig større vægt på den ikke-finansielle rapportering, og det har nået et niveau, hvor stadig flere investorer gør det til en integreret del af evalueringen af potentielle investeringer,” fortæller Carina Ohm, leder af Climate Change and Sustainability Services i EY, og fortsætter:

”De fleste institutionelle investorer har en struktureret og metodisk tilgang til ESG, og de kigger nøje på, hvad og hvordan virksomheden rapporterer og på den underliggende performance. Hvis der er et område, der særligt har fået øget opmærksomhed, så er det klimaforandringer og virksomhedens klimaaftryk.”

Hele 72% af de adspurgte investorer foretager strukturerede, metodiske evalueringer af ikke-finansiel information, en stor stigning i forhold til de 32% af de adspurgte i 2018.

ESG i ubalance

Undersøgelsen peger dog også på, at der opstår en uoverensstemmelse mellem forventninger og rapportering. 34 pct. af investorerne er utilfredse med virksomheders rapportering om klimaforhold, og ca. 40 pct. mener, at virksomheder generelt ikke er tydelige nok i rapporteringen om governance og sociale forhold, og hvad disse kan betyde for forretningsmodellen.

Derudover er utilfredsheden med rapportering på risici er steget siden 2018, både indenfor miljømæssige, sociale og governance faktorer, og antallet af investorer, der er utilfredse med den information, der er tilgængelig på miljømæssige risici er steget 14% siden 2018. Derudover svarer 86% af de investorer, der er utilfredse med informationen på miljømæssige risici, at forbedringer offentliggørelse af netop denne type information er kritisk.

”Jo større betydning investorerne tilægger den ikke-finansielle rapportering, jo mere vokser deres krav og forventninger til kvaliteten af disse data. Derfor ser vi i disse år, at virksomheder søger større ensartethed, gennemsigtighed og verifikation af ESG-nøgletal, for på den måde at imødekomme investorernes behov” siger Carina Ohm og slutter:

”Investorer og virksomheder begynder at stille samme krav til den ikke-finansielle som den finansielle rapportering. Derefter ligger der også en opgave i at skabe en god forståelse af sammenhængen, så investorer kan vurdere alle aspekter af virksomhedens værdiskabelse.”

Læs mere: 2020 EY Climate Change and Sustainability Services Institutional Investor survey (pdf)

Kontakt:

Carina Ohm, Associate Partner, EY’s Climate Change and Sustainability Services Telefon 25 29 65 19, carina.ohm@dk.ey.com

Michael Basland, presse- og kommunikationschef, tlf. 2529 3047, Michael.Basland@dk.ey.com

Tags: EY, ESG

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer inden for klima- og miljøpåvirkning, sustainability rapporting, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomheders samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere