02.03.2018  |  Strategi & ledelse

ISO-certificeringer for kvalitet og miljø udløber snart

Indhold fra partner Hvad er dette?

I september udløber gyldigheden af certificeringer efter standarderne ISO 14001:2004 og ISO 9001:2008. Er du certificeret efter disse standarder, skal du have en ny certificering inden for det næste halve år.

Certificeringer efter de internationale ledelsesstandarder ISO 14001:2004 og ISO 9001:2008 vil ikke længere være gyldige efter den 15. september 2018. Årstallet efter standardernes navne fortæller, at de to versioner er fra 2004 og 2008.

Siden da er der sket en gennemgribende opdatering af standardernes indhold, og i 2015 udkom nye versioner af begge standarder. Efter en overgangsperiode på tre år fra opdateringerne bliver de gamle certificeringer nu officielt forældede. Det betyder, at virksomheder, der stadig er certificerede efter de forældede versioner, nu har seks måneder til at blive re-certificerede efter ISO 14001:2015 og ISO 9001:2015.

Sådan bliver din virksomhed re-certificeret
Den eksterne audit foregår som ved jeres seneste certificering, hvor en tredjepart foretager observationer og interviews om særlige områder relateret til kravene. Hvis der påvises afvigelser, skal disse løses, inden der kan udstedes et certifikat efter 2015-versionerne.

Et frisk pust til kvalitet og miljø i det 21. århundrede
Over en million virksomheder i mere end 170 lande er certificerede efter ISO 9001 Kvalitetsledelse, mens flere end 300.000 virksomheder har opnået certificering efter ISO 14001 Miljøledelse. Dermed er det afgørende, at standarderne opdateres i takt med samfundets udvikling for fortsat at være stærke værktøjer til optimering og nutidens forretningsudvikling.

Fælles for ændringerne er at komme tættere på brugernes hverdag i komplekse organisationer med mange processer og mange interessenter. Samtidig ændrer begge systemer struktur til High Level Structure (HLS), hvor bl.a. ledelsens engagement skærpes gennem aktiv deltagelse i fx udarbejdelse af politikker og kommunikation af disse internt i organisationen.

Alle ISO’s ledelsessystemer skal fremover følge HLS-strukturen. Det gør implementering og samspil mellem systemerne lettere, og gør det muligt at blive auditeret i flere systemer på samme tid og dermed øge effekten og samspillet mellem ledelsessystemerne.

Dansk Standard kan gøre dig klogere på, hvordan du bliver certificeret efter og arbejder med de nyeste udgaver af ISO 9001 og ISO 14001 - læs mere her.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed.Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed få indflydelse på fremtidens marked…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere