28.06.2021  |  Samfund

Israel forbyder salg af pels

Israel har netop vedtaget et forbud imod salg af pels i tøj og andre modeprodukter.

Pels er kommet på den politiske agenda flere steder. Tilbage i 2019 vedtog delstaten Californien et forbud imod køb og salg af pelsprodukter fra 2023. I sidste uge blev Israel det første land med samme forbud.

Det skriver TV2.

Storbritannien var det første land i verden, der forbød avl af pelsdyr i 2003, men import og salg af pels er stadig tilladt. 

Hos dyreværnsorganisationen Humane Society håber man, at Israels forbud vil inspirere den britiske regering til at følge trop. En meningsmåling foretaget af YouGov og Yonder viser at hele 72 procent af briterne ønsker et sådan forbud. (Kilde: Humane Society International)

Læs også: Trehjertet dyrevelfærd i kartonerne

Flere modevirksomheder har allerede taget konsekvensen af denne udvikling. Adidas, Burberry, Prada, Ralph Lauren, Chanel, Versace og H&M har alle i større eller mindre grad valgt at udelukke brugen af pels i deres produkter.

Nu tilslutter tøjmærket Canada Goose sig denne beslutning til trods for, at mærket er kendt for deres vinterjakker med pelskraver. Indkøb af ny pels stopper virksomheden med i slutningen af i år, og fra 2022 vil al brug af pels blive udfaset.

Claire Bass, generaldirektør hos Humane Society bifalder forbuddet.

”I årtier har Canada Goose-jakkerne været synonym med dyremishandling, og beslutningen vil redde tusinder af prærieulve fra at blive dræbt i brutale fælder”, siger hun.

MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere