02.12.2020  |  Klima, miljø og energi

JBS lancerer undertøjslinje i FSC-certificeret bambusviskose

Hos JBS har man opnået én samlet FSC-certificering, der dækker hele processen fra bambusplantage og udvinding af viskose, til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet.

Undertøjsvirksomheden JBS Textile Group A/S har netop opnået en FSC-certificering på deres undertøjsserie i bambus.

Det er ikke et nyt fænomen, at skoven, hvor råmaterialet stammer fra, er FSC-certificeret. Men nu har JBS formået at få hele processen - fra bambusplantage og udvinding af viskose, til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet - godkendt under én samlet FSC-certificering.

Læs ogsåReduktion af afskovning ligger højt på EUs klimaagenda

Sidste år var det modevirksomheden Masai, der kom ud med en lignende nyhed vedrørende deres viskoseprodukter. I september sidste år opnåede virksomheden nemlig også en FSC-certificering, som det første danske modebrand nogensinde.

”En ting er, at Masais papirvarer er FSC-certificerede, men at brandets træbaserede tekstiler nu også bliver det, sker på den baggrund af det faktum, at en stor del af Masais kollektioner er skabt af den træbaserede viskosefiber,” skrev virksomheden i en pressemeddelelse.

Det samme argument gør sig gældende hos JBS.

”I takt med, at vi har set en stigende efterspørgsel på tøj af bambus, har FSC-certificeringen på mange måder været et naturligt næste skridt for os. JBS har længe produceret undertøj lavet af bambus, men det har altid været en udfordring for virksomheden at kommunikere, hvor bæredygtigt bambusundertøjet er produceret,” udtaler Rasmus Stærk Just som er CSR Coordinator hos JBS.

Læs også: Webinar om FSC®, FN's verdensmål og FSC-markedsføring

”FSC-certificeringen giver os en garanti for, at bambussen kommer fra en bambusplantage, hvor der ikke bliver fældet mere bambus, end plantagen selv kan nå at reproducere. Derudover får vi en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at der er ordentlige forhold for dem, der arbejder i plantagen. Vi kan derfor med ro i maven fortælle, at vores bambus er dyrket ansvarligt”,  fortsætter han.

Råmaterialet er dog ikke det eneste vigtige at forholde sig til, når der skal laves tekstiler af bambus. Processen fra genstridigt bambusrør til blødt tekstil kan i ukontrollerede tilfælde være en hård omgang, der kræver mange og ofte skadelige kemikalier.

I JBSs tilfælde er netop processen noget man har haft fokus på fra start. Producenten af de bambustekstiler som JBS benytter genbruger både vand og kemikalier i et lukket kredsløb, så der ikke ledes forurenet vand ud i grundvandet.

De første FSC-certificerede produkter kommer i butikkerne til julehandlen. JBS lancerer for første gang en undertøjsserie i bambus til drenge, og netop den serie bliver samtidig den første med FSC-certificerede produkter.

I løbet af foråret 2021 bliver alle bambusprodukter fra JBS FSC-certificeret.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere