27.02.2021  |  Klima, miljø og energi

JYSK ændrer emballage til FSC-certificerede papbånd

Indhold fra partner Hvad er dette?

JYSK ændrer emballagen på sengelinned og lagner fra plastik til FSC®-certificerede papbånd. I alt betyder det 27 millioner færre plastikemballager hvert eneste år.

Når du fremover handler sengelinned og lagner hos JYSK, vil indpakningen være et FSC-certificeret papbånd. Tiltaget har været nogle år undervejs, og beror på et ønske om at lave genanvendelig og bæredygtig emballage, der er nemt at sende til genbrug.

“Det er et projekt, som jeg har arbejdet på i flere år, og vi har været igennem mange forskellige emballagetyper på vejen. Målet var at finde et mere bæredygtigt emballagedesign for sengelinned og lagner i en god kvalitet, og jeg er mere end tilfreds med resultatet,” siger Kathrine Møller Vinther, Category Manager Bed linen & Sheets hos JYSK.

Det FSC-certificerede papbånd kan sorteres i papirspanden, hvorimod den tidligere emballage i blød plastik ofte ikke var mulig at affaldssortere i private hjem.

“Hos FSC Danmark ser vi en stigende tendens til, at de typiske plastemballager erstattes helt eller delvist med FSC-certificerede papversioner. Ofte kræver det nytænkning og en god portion lyst til at innovere og gøre op med "business as usual", til gengæld får man nogle produkter på hylderne, som bedre svarer ens bæredygtighedsmål og som forhåbentlig også giver forbrugerne en bedre oplevelse, når de står med den tomme emballage efterfølgende," fortæller Ida Rehnström, Head of Communications and Strategic Partnership hos FSC Danmark.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere