01.07.2021  |  Supply chain

København kommer ni varebiler tættere på en partikelfri luft

Logistikgiganten DHL har netop tilføjet ni nye CO2-neutrale el-varebiler til sin flåde af køretøjer, som distribuerer varer i København. Når DHL erstatter dieseldrevne varebiler med elbilerne, er det ikke kun med et mål om at sænke CO2-udledningerne, men også om at udlede færre farlige partikler til gene for københavnerne.

”Den stadig stigende nethandel ses alle vegne, og overalt kører der varebiler rundt med varer og pakker til butikker. Uanset hvordan man vender og drejer det, havner der forskellige sundhedsskadelige partikler i luften, når køretøjerne er drevet på diesel eller benzin. Derfor er vi meget glade for nu at kunne levere en god andel af vores pakker i København med vores eldrevne køretøjer,” siger Steen Asger Jørgensen, der er Operations Director i DHL Express i en pressemeddelelse.

Kurerfirmaet havde i forvejen en række elcykler, der tilsammen har fragtet pakker rundt til virksomheder, butikker og private i indre København. Med ni el-varebiler i flåden, som erstatter tidligere dieseldrevne varebiler, øger det antallet af CO2-neutrale leveringer i København betragteligt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Lidl elektrificerer distributionen i Sverige

”Vi har nu taget et godt skridt på vej til at have CO2-neutral distribution i København og dermed godt i gang med at leve op til DP DHL’s Globale målsætning om at mindst 60 procent af alle distributionsbiler skal være CO2- neutrale i 2030. Denne målsætning forventer vi at indfri tidligere i Danmark, og det betyder naturligvis, at vi har behov for endnu flere eldrevne køretøjer de kommende år,” siger Steen Asger Jørgensen.

CO2-neutral i Storkøbenhavn inden længe
Flere køretøjer er da også allerede på vej. Senere i år modtager kurerfirmaet yderligere 19 eldrevne varebiler, hvoraf hovedparten indsættes i Storkøbenhavn, og forventer hermed at nå målsætningen om CO2-neutral distribution i hele Storkøbenhavn i 2022. Alt elektricitet er grøn strøm fra vindmøller, og det bidrager altså også til virksomhedens mål om at blive CO2-neutral.

Læs også: Bæredygtige løsninger skal styrke det nordiske transportsamarbejde

”Det at vi snart tilbyder CO2-neutrale leveringer i hele Storkøbenhavn er en større bedrift, end de fleste måske lige tænker over. Vi bringer tusindvis af pakker ud hver dag, og at kunne gøre det alene med eldrevne køretøjer er en vigtig milepæl for os at nå. Vi har som de første i vores branche lovet at halvere vores CO2-udledning i 2025 og det mål, skal vi nok nå til glæde for os selv og vores kunder,” afslutter Steen Asger Jørgensen.

DHL Express distribuerer dagligt med over 200 varebiler og lastbiler i Danmark.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere