07.05.2015  |  Klima, miljø og energi

København og New York deler grønne erfaringer

København og New York samarbejder for at opnå de ambitiøse klimamål, som begge storbyer for nylig har vedtaget.

Ambitionerne om grønne storbyer er høje i både København og New York. København ønsker at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, mens New York har forpligtet sig til at mindske udledningen af drivhusgasser med 80 procent i 2050 for at blive verdens mest bæredygtige storby.

Læs også: DI etablerer cleantech-klynge i New York

For at leve op til de ambitiøse klimamål samarbejder de to storbyer og deler hinandens grønne erfaringer, skriver di.dk.

”Vores samarbejde med New York kan sætte et eksempel. Verdens storbyer kan - og bør - gå forrest i kampen mod klimaforandringer, og vi vil fortsat dele vores erfaringer med klimatilpasning med New York til fordel for klimaet og dansk eksport”, siger Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, til di.dk.

Som en del af samarbejdet var Frank Jensen og det samlede politiske lederskab fra København for nylig samlet med politiske beslutningstagere fra New York City hos DI’s Danish Cleantech Hub i New York. Her var grøn vækst og bæredygtige storbyer temaet ved et rundbordsmøde, hvor flere danske virksomheder også deltog.

Offentlig-privat tilgang
Fælles for begge storbyers klimatilpasningsplaner er, at de tager udgangspunkt i en offentlig-privat tilgang, der involverer interessenter fra både de offentlige, private og civile sektorer.

”En offentlig-privat tilgang har gjort det muligt for os at få innovative danske løsninger i spil, når der skal tages beslutninger på højt niveau. New York gennemgår en spændende udvikling, og danske virksomheder kan blive en del af det”, siger Andreas Brunsgaard, der er ansvarlig for DI’s aktiviteter i USA, til di.dk.

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

DHI Group, Rambøll, Rockwool og COWI var blandt de danske virksomheder, der deltog i mødet. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere