07.05.2015 | Klima, miljø og energi
København og New York deler grønne erfaringer
København og New York samarbejder for at opnå de ambitiøse klimamål, som begge storbyer for nylig har vedtaget.
Som en del af det grønne samarbejde mellem New York og København var Frank Jensen og det samlede politiske lederskab fra København for nylig samlet med politiske beslutningstagere fra New York City hos DIs Danish Cleantech Hub i New York.
Ambitionerne om grønne storbyer er høje i både København og New York. København ønsker at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, mens New York har forpligtet sig til at mindske udledningen af drivhusgasser med 80 procent i 2050 for at blive verdens mest bæredygtige storby.
Læs også: DI etablerer cleantech-klynge i New York
For at leve op til de ambitiøse klimamål samarbejder de to storbyer og deler hinandens grønne erfaringer, skriver di.dk.
Vores samarbejde med New York kan sætte et eksempel. Verdens storbyer kan - og bør - gå forrest i kampen mod klimaforandringer, og vi vil fortsat dele vores erfaringer med klimatilpasning med New York til fordel for klimaet og dansk eksport, siger Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, til di.dk.
Som en del af samarbejdet var Frank Jensen og det samlede politiske lederskab fra København for nylig samlet med politiske beslutningstagere fra New York City hos DIs Danish Cleantech Hub i New York. Her var grøn vækst og bæredygtige storbyer temaet ved et rundbordsmøde, hvor flere danske virksomheder også deltog.
Offentlig-privat tilgang
Fælles for begge storbyers klimatilpasningsplaner er, at de tager udgangspunkt i en offentlig-privat tilgang, der involverer interessenter fra både de offentlige, private og civile sektorer.
En offentlig-privat tilgang har gjort det muligt for os at få innovative danske løsninger i spil, når der skal tages beslutninger på højt niveau. New York gennemgår en spændende udvikling, og danske virksomheder kan blive en del af det, siger Andreas Brunsgaard, der er ansvarlig for DIs aktiviteter i USA, til di.dk.
Læs også: Grøn energi i hjertet af København
DHI Group, Rambøll, Rockwool og COWI var blandt de danske virksomheder, der deltog i mødet.
-SSM
Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation
For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.
Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer
Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.
Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding
Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .
Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser
Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.
Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling
Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.
Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor
En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.