04.05.2021  |  Klima, miljø og energi

Københavns indkøb skubber til bæredygtigheden

Tirsdag udgav kommunen for første gang en samlet årsrapport for at give en status på de initiativer, hvor Københavns Kommune har skubbet markedet i en mere bæredygtig retning gennem sine indkøb.

Hvert år køber Københavns Kommune ind for ca. 8,2 milliarder kroner. Og som en af landets største offentlige indkøbere stiller kommunen krav til bæredygtigheden af de produkter og services, der bliver købt.

”Det gavner den enkelte københavners sundhed og livskvalitet at vi som en stor indkøber stiller krav til vores leverandører. Det betyder f.eks., at vi får færre forurenende biler på vejene, fordi vores leverandører skal anvende grønne køretøjer. Derfor skal vi hele tiden tænke over, at vi har bæredygtigheden for øje, når vi køber ind", udtaler overborgmester Lars Weiss (S). 

Kommunens indkøbsstrategi kredser om fem særlige indsatsområder:
• Grønne køretøjer
• Miljømærker
• Cirkulære tekstiler
• Mad og måltider
• Fossil- og emissionsfri byggepladser

Alene varelevering kræver omkring 4,5 millioner kørte kilometer inden for Københavns kommunegrænse årligt og står for en CO2-belastning på 1,4 millioner tons.

Læs også: Under halvdelen af de offentlige udbud har fokus på grønne løsninger

De bæredygtige indkøb understøtter Københavns ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

”I Københavns Kommune ønsker vi at gå forrest, når det kommer til at handle bæredygtigt og skabe forandring. Det viser vores erfaringer, at vi kan, og heldigvis skaber det ringe i vandet ift. leverandører, der lægger sig i selen for at udvikle de grønne produkter, siger Lars Weiss.

Læs hele rapporten her

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere