01.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Københavns Kommune på vej mod den første emissionsfri byggeplads

København er en stor bygherre og kan derfor gøre en kæmpe forskel for at nedbringe CO2 og skabe renere luft.

For bare et år siden var København vært for det internationale C40-klimatopmøde. Her lancerede overborgmester Frank Jensen (S) et udspil om at gøre kommunens byggerier mere klimavenlige som et led i målet om i 2025 at blive den første CO2-neutrale hovedstad.

København bygger for ca. tre mia. kr. hvert år, og omlægning til mere bæredygtigt byggeri har derfor et kæmpe klimapotentiale. Den primære reduktion skal komme fra nye maskiner, der ikke udleder CO2. 
Kommunen vil samtidig stille krav til sine entreprenører om at gøre det samme og på den måde skubbe hele byggesektoren i en grønnere retning.

I Vanløse, hvor en ny daginstitution skal opføres, har entreprenøren Enemærke & Petersen i TRUST-partnerskabet, taget en række initiativer til at gøre byggepladsen mere bæredygtig. Arbejdsmaskinerne på byggepladsen er fossil- eller emissionsfrie, så de ikke udleder partikler, der skader miljøet. Der affaldssorteres med fokus på at genanvende emballage og reducere spild. Og endelig skal selve fragten af en række materialer til byggepladsen ske med lastbiler, der kører på biodiesel.

”Det er fantastisk, at vi er på vej mod kommunens første emissionsfri byggeplads. Det er et vigtigt skridt mod flere bæredygtige løsninger i byggeriet”, udtaler Frank Jensen.

Fakta om byggeriet: 

•   Byggeprojektet er en nybygget daginstitution med 136 daginstitutionspladser fordelt på 48 vuggestuepladser og 88 børnehavepladser.

•   Nybygningen er på 1563 m2 og etableres på Klitmøllervej 20 på et areal ved Vanløse Idrætspark, som ikke tidligere har været anvendt.

•   Daginstitutionen forventes at stå klar til indflytning i december 2021.

•   Københavns Kommune har afsat 200.000 kr. til at prioritere de nye, CO2-besparende tiltag på byggepladsen.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere