20.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Københavns Lufthavne vinder ESG-rating

Sitet CSRHub har tildelt Københavns Lufthavne topplaceringen i en rangering af 130 danske virksomheders præstationer inden for ESG-området. Rangeringen bygger på metadata fra 461 forskellige kilder.

Kategorien ESG – environmental, social, governance – bliver et stadigt vigtigere værktøj for virksomheder til at måle og ikke mindst sammenligne deres gøren og laden når det kommer til tre af de væsentlige ansvarsområder forbundet med CSR.

Læs også: NGO: Leverandører skal engagere sig mere i klimatiltag

Det amerikanske site CSRHub rangerer derfor bl.a. selskaber efter deres ESG performance, og her har Københavns Lufthavne (CPH) netop modtaget et flot skulderklap for sin indsats på området. CSRHub placerer således selskabet bag lufthavnene i Kastrup og Roskilde på førstepladsen i en ranking af 130 danske virksomheder, skriver erhvervsfilosofi.dk.

Rangeringen er baseret på metadata fra i alt 461 kilder fra både ESG-leverandører som Thomson Reuters, MSCI, og Trucost og væsentlige rapporteringsinitiativer som Global Compact, B-Corp, Integrated Reporting (IR), Global Reporting Initiative (GRI) og CDP (tidligere Carbon Disclosure Project).

Københavns Lufthavne topper listen med en overordnet karakter på 67 ud 100, baseret på data fra 22 ud af de mulige 461 kilder. Specielt i kategorien Community er CPH stærk med en score på 73, hvilket er klart bedst på listen. Også i Environment klarer CPH sig godt, med en score på 71 som kun Novozymes på den samlede andenplads kan matche. På Governance og Employees er CPH derimod lidt efter den øvrige top.

Novozymes indtager som nævnt den samlede 2. plads med 66 i overordnet karakter, og herefter følger Solar (65), Novo Nordisk (64), Danske Bank og Vestas (begge 63), Lego, Coloplast og Carlsberg (alle 62), mens TDC og Danfoss deler 10. pladsen, begge med 61 point.

Læs også: easyJet har hybridfly på tegnebrættet

Det er værd at notere sig, at CSRHub kun har vurderet 31 virksomheder på alle fire parametre. 56 er delvis ratede, mens de resterende 43 slet ikke er blevet vurderede, hvilket for de to sidstnævnte grupper medfører, at CSRHub ikke har tildelt dem en overordnet score.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere