05.03.2020 | Klima, miljø og energi
Københavns Universitet beder ansatte om at skære ned på flyrejser
Københavns Universitet udsendte i februar en ny rejsepolitik, der skal få medarbejderne til at vælge klimavenlige alternativer til flyveturen, når de skal udenlands.
Universitetet har siden 2006 reduceret CO2-udledningen fra energiforbrug og transport med omkring 60 procent per ansat og studerende. Foto: Københavns Universitet.
Nu skal ansatte på Københavns Universitet tænke sig om en ekstra gang, før de booker den næste rejse ud af landet.
Læs også: SDU vil være Danmarks første universitet baseret på verdensmålene
Universitetets nye rejsepolitik dikterer nemlig, at ansatte bør vælge den mest klimavenlige transportform, når de skal udenlands, og så vidt muligt skifte flyet ud med bus eller tog. Det skriver de i en pressemeddelelse.
Medarbejderne bliver ikke tvunget ud af flyene – den nye rejsepolitik er blot et udtryk for universitetets indstilling i forhold til klimaforandringerne og fremlægger forslag til, hvordan de ansatte kan ændre vaner.
Der er god grund til at skabe retningslinjer for universitetets ansatte.
De rejser nemlig i stor stil, og der flyves samlet set 42.000 gange om året i forbindelse med arbejdet, hvilket svarer til, at hver enkelt medarbejder flyver cirka fem gange om året.
Barren skal sættes højere
Flyveturene udgør 7-10 procent af universitetets samlede klimaaftryk.
”Vi er stærkt optaget af at begrænse klimaforandringerne. Derfor vil vi skære endnu mere ned i vores samlede CO2-aftryk. Vi skal simpelthen sætte barren højere i forhold til den grønne omstilling. Her er transport og flyrejser et vigtigt område”, siger prorektor Bente Merete Stallknecht.
Læs også: Flytrafikken udleder mere CO2 end nogensinde
Universitetet har siden 2006 reduceret CO2-udledningen fra energiforbrug og transport med omkring 60 procent per ansat og studerende.
- SMF
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)