05.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Københavns Universitet beder ansatte om at skære ned på flyrejser

Københavns Universitet udsendte i februar en ny rejsepolitik, der skal få medarbejderne til at vælge klimavenlige alternativer til flyveturen, når de skal udenlands.

Nu skal ansatte på Københavns Universitet tænke sig om en ekstra gang, før de booker den næste rejse ud af landet.

Læs også: SDU vil være Danmarks første universitet baseret på verdensmålene

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Universitetets nye rejsepolitik dikterer nemlig, at ansatte bør vælge den mest klimavenlige transportform, når de skal udenlands, og så vidt muligt skifte flyet ud med bus eller tog. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Medarbejderne bliver ikke tvunget ud af flyene – den nye rejsepolitik er blot et udtryk for universitetets indstilling i forhold til klimaforandringerne og fremlægger forslag til, hvordan de ansatte kan ændre vaner.

Der er god grund til at skabe retningslinjer for universitetets ansatte.

De rejser nemlig i stor stil, og der flyves samlet set 42.000 gange om året i forbindelse med arbejdet, hvilket svarer til, at hver enkelt medarbejder flyver cirka fem gange om året.

Barren skal sættes højere
Flyveturene udgør 7-10 procent af universitetets samlede klimaaftryk.

”Vi er stærkt optaget af at begrænse klimaforandringerne. Derfor vil vi skære endnu mere ned i vores samlede CO2-aftryk. Vi skal simpelthen sætte barren højere i forhold til den grønne omstilling. Her er transport og flyrejser et vigtigt område”, siger prorektor Bente Merete Stallknecht.

Læs også: Flytrafikken udleder mere CO2 end nogensinde

Universitetet har siden 2006 reduceret CO2-udledningen fra energiforbrug og transport med omkring 60 procent per ansat og studerende.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere