19.03.2021  |  Strategi & ledelse

Kønsdiversitet i toppen af de store virksomheder halter stadig bagud

Kun tre C25-virksomheder har sat konkrete målsætninger om kønsdiversitet i virksomhedernes øverste lag.

Kønsdiversitet i toppen af de store virksomheder halter stadig bagud.

Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Iblandt C25-selskaberne er der stadig et massivt undertal af kvinder i den øverste ledelse. Tallet er helt nede på 13 procent. 13 af C25-selskaber har slet ingen kvinder i direktionen.

Dog er antallet af kvinder i bestyrelser steget til 36 procent, viser en analyse fra Leadership Advisor Group. Her kan man jo overveje, om det kan have noget at gøre med, at disse selskaber typisk skal leve op til lovgivning der afkræver dem måltal for og årlig afrapportering på netop det område.

Nina Nærby, der er direktør for Leadership Advisor Group er ikke imponeret.

“Bestyrelserne er sluppet for nemt om ved at levere på mangfoldighedspolitikken. De er ansvarlige for mangfoldigheden i direktionerne. Men her er deres opfølgning mangelfuld. Man kan mistænke enkelte for med vilje at lave så brede målsætninger, at det er umuligt at gennemskue, hvordan det går med at rekruttere kvinder til de øverste ledelseslag,” siger hun.

Læs også: Mange kvinder mener, at det er svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, viser undersøgelse

I 2011 kom Komitéen for God Selskabsledelse ellers ud med en anbefaling til virksomhederne om at sætte konkrete målsætninger om kønsdiversitet i virksomhedernes øverste lag.

Til trods for det er der i dag kun tre virksomheder, der har fulgt den anbefaling. Det er Danske Bank, Simcorp og A.P. Møller-Mærsk, der ønsker omkring en fjerdedel kvinder i den øverste ledelse. Simcorp har dog stadig ingen kvinder i direktionen.

Nina Nærby er af den klare overbevisning, at aktionærerne bør stille krav til, at der ikke blot sættes specifikke måltal op, men at der ligeledes rapporteres på resultater og hvilke aktiviteter, der er sat ind for at nå målene.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere