19.03.2021 | Strategi & ledelse
Kønsdiversitet i toppen af de store virksomheder halter stadig bagud
Kun tre C25-virksomheder har sat konkrete målsætninger om kønsdiversitet i virksomhedernes øverste lag.
Kønsdiversitet i toppen af de store virksomheder halter stadig bagud.
Det skriver Børsen.
Iblandt C25-selskaberne er der stadig et massivt undertal af kvinder i den øverste ledelse. Tallet er helt nede på 13 procent. 13 af C25-selskaber har slet ingen kvinder i direktionen.
Dog er antallet af kvinder i bestyrelser steget til 36 procent, viser en analyse fra Leadership Advisor Group. Her kan man jo overveje, om det kan have noget at gøre med, at disse selskaber typisk skal leve op til lovgivning der afkræver dem måltal for og årlig afrapportering på netop det område.
Nina Nærby, der er direktør for Leadership Advisor Group er ikke imponeret.
“Bestyrelserne er sluppet for nemt om ved at levere på mangfoldighedspolitikken. De er ansvarlige for mangfoldigheden i direktionerne. Men her er deres opfølgning mangelfuld. Man kan mistænke enkelte for med vilje at lave så brede målsætninger, at det er umuligt at gennemskue, hvordan det går med at rekruttere kvinder til de øverste ledelseslag,” siger hun.
I 2011 kom Komitéen for God Selskabsledelse ellers ud med en anbefaling til virksomhederne om at sætte konkrete målsætninger om kønsdiversitet i virksomhedernes øverste lag.
Til trods for det er der i dag kun tre virksomheder, der har fulgt den anbefaling. Det er Danske Bank, Simcorp og A.P. Møller-Mærsk, der ønsker omkring en fjerdedel kvinder i den øverste ledelse. Simcorp har dog stadig ingen kvinder i direktionen.
Nina Nærby er af den klare overbevisning, at aktionærerne bør stille krav til, at der ikke blot sættes specifikke måltal op, men at der ligeledes rapporteres på resultater og hvilke aktiviteter, der er sat ind for at nå målene.
- MTN
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.