Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’
Compass Group har udviklet en ny klimauddannelse, der skal uddanne 350 køkkenansatte i bæredygtig gastronomi og køkkenadministration inden 2024.
Kantineleverandøren Compass Group har besluttet at tage del i klimakampen med en ny uddannelse, der skal give køkkenansatte kompetencer til at tage klimabevidste valg – blandt andet gennem udvikling af planterige måltider, mere effektiv brug af fødevarer og CO2-reduktion.
Det skriver Fødevare Fokus.
Læs også: Kokke skal gøres energibevidste til fremtiden
Målet er at uddanne 350 ansatte i den nye uddannelse inden udgangen af i år. Indtil videre har 40 fået et diplom i hånden – men det betyder ikke, at de er færdige, fortæller Kenneth Balieu Sørensen.
”Det er en uddannelse, som vil fortsætte kontinuerligt på flere niveauer og år efter år, så vores klimaambassadører er opdateret med den nyeste viden og værktøjer, som kan bruges direkte ude i køkkenerne og opleves på gæsternes tallerkner i form af et mere bæredygtigt måltid,” siger Kenneth Balieu Sørensen, der er Head of Gastronomy, som har været med til at udvikle den nye klimauddannelse sammen med Compass Groups Food Excellence team.
- HCL