06.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Kina skal blive bedre til solvarme

Kineserne er gode til at omdanne solenergi til elektricitet, men i forhold til solvarme halter det asiatiske land efter. Det vil den kinesiske regering lave om på, og her kommer en dansk virksomhed på banen.

Kineserne er klimamæssigt meget ambitiøse og har sat overliggeren højt, når det drejer sig om anvendelse af vedvarende energi.

Kina er eksempelvis blandt de førende til at omdanne solenergi til elektricitet. Dog er det mere op ad bakke, når det kommer til solvarme.

”Varmen er meget billig, fordi den i de store byer typisk kommer fra kraftvarmeværker, hvor det er elproduktion, der er fokus på. Og på den baggrund er det svært for solvarme at konkurrere med varmen fra de kulfyrede værker”, siger klimarådgiver Kaare Sandholt til Børsen.

Læs også: Kinesisk femårsplan kan give danske muligheder

Kaare Sandholt har siden 2012 fungeret som rådgiver for China National Renewable Energy Center, Kinas første nationale center for vedvarende energi. Og han mener, at der er et stort potentiale i at udvikle på området for solenergi.

Dansk samarbejde
I Kina ser regeringen også muligheder i udvikling på området – særligt inden for solvarme. Her kommer den danske virksomhed Arco-Sunmark ind i billedet.

Virksomheden leverer solvarmeløsninger samt –anlæg og vil gerne i fremtiden arbejde sammen med den kinesiske regering om at udnytte solens energi til varme bedre. Potentialet på det kinesiske marked ser nemlig lovende ud. Men det vil tage tid, lyder det.

”Vi prioriterer selvfølgelig vores ressourcer efter, hvor vækstpotentialet er størst. Og det er det så absolut i Kina, selvom det vil tage lang tid at få opbygget markedet for vores storskala-anlæg”, forklarer Torben Sørensen, bestyrelsesformand i Arcun-Sunmark.

Læs også: Grønne aktier boomer i Kina

Ifølge Kaare Sandholt er det en god idé, at Arcun-Sunmark bevæger sig ind på det kinesiske marked.

”Jeg synes, det er uhyre fornuftigt, at Arcon-Sunmark allerede nu positionerer sig på det kinesiske marked. For selvom det vil tage tid, inden vi ser kæmpemæssige solvarmeanlæg på kinesisk grund, gælder det om at komme med tidligt i forløbet”, siger han.

Den kinesiske regering har som overordnet mål, at 15 procent af Kinas energiforbrug i 2020 skal være dækket af ikke-fossile energikilder.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere