08.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Centralasiatisk land vil lave økologisk landbrug

Der kan godt være plads til store ambitioner på små steder. Kirgisistan vil således gå i Bhutans fodspor og omlægge hele landets landbrug til økologi indenfor ti år.

Diskussionen af hvordan landbruget kan blive mere miljøvenligt får jævnligt bølgerne til at gå højt i Danmark. Nu kan det være, at man skal lede efter inspiration på steder, hvor man måske ikke lige havde regnet med at skulle kigge.

Læs også: Danish Crowns underskrift på milliardaftale starter bæredygtighedsdebat

Således har den tidligere Sovjetrepublik Kirgisistan annonceret, at man i løbet af de næste ti år vil omlægge hele landets landbrug til økologisk produktion, skriver okologi.dk. Dermed følger det centralasiatiske land i hælene på kongedømmet Bhutan, der allerede arbejder på at udfase kunstgødning og sprøjtegift inden 2020.

Kirgisistan, der er placeret inde mellem Kina, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan, har omkring seks millioner indbyggere, hvoraf knapt halvdelen er beskæftiget i landbruget.

”De kirgisiske landmænd må i fremtiden hverken anvende nogen form agrokemiske midler, pesticider, syntetiske stoffer, hormoner, vækstregulatorer, fodertilsætningsstoffer, GMO'er, antibiotika eller andre tilsætningsstoffer end de produkter, som er godkendt til plantebeskyttelse og som gødning i reglerne for økologisk fødevareproduktion”, lyder det fra Kirgisistans parlament ifølge okologi.dk.

Dansk landbrugsforening vil hjælpe
Økologisk Landbrugsforening hjælper til og med 2019 Bhutan med at omlægge deres landbrug og har flere gode erfaringer med den type opgaver i både Afrika og Asien, men er ikke blevet kontaktet af Kirgisistans parlament endnu.

Læs også: Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt

”Men det kunne være en interessant opgave at hjælpe landet med at omstille produktionen til økologi. I Bhutan arbejder vi sammen med en lokal partner, som træner landmændene i bæredygtigt landbrug og lærer dem at organisere arbejdet i Family Farmer Learning Groups, og de landmænd, som har modtaget undervisning, har taget rigtig godt imod det”, siger international konsulent i Økologisk Landbrugsforening, Per Rasmussen, til okologi.dk.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere