11.04.2018 | Klima, miljø og energi
Klimaet rykker højere op på pensionsselskabernes dagsorden
Markant flere danske pensionsselskaber melder sig på klimabanen. Det viser en ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden, der har rangeret de 17 største af slagsen ud fra deres klimaindsats.
Otte ud af 17 danske pensionsselskaber refererer i dag direkte til Paris-aftalen i deres investeringspolitik, viser WWF’s nyeste undersøgelse. Arkivfoto.
Investeringer i pensionsselskaberne har tidligere været mere sorte end grønne, men nu fylder hensyn til klimaet mere på flere danske pensionsselskabers dagsorden, viser WWF’s nyeste undersøgelse, Klima - hot or not?
Læs også: Ny chef for ansvarlige investeringer i MP Pension
Det er en fremtrædende forskel fra for kun fem år siden, da WWF Verdensnaturfonden lavede sin første undersøgelse – dengang var klima ikke et klart fokuspunkt. I dag refererer otte ud af 17 direkte til Paris-aftalen i deres investeringspolitik.
”Det er tydeligt, at flere af pensionsselskaberne har øget fokus på klimaet skabt af en kombination af Paris-aftalen, usikkerhed om de fossile brændslers fremtid, pres fra medlemmer og ngo’er,” siger Hanne Jersild, seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden.
Siden undersøgelsen blev afsluttet, er der desuden kommet flere nye klimarelaterede meldinger og initiativer fra flere af selskaberne, påpeger hun.
WWF har sat selskabernes investeringer under lup siden 2013. De store selskabers milliardinvesteringer har nemlig ifølge organisationen stor betydning for vores og naturens fremtid. Derfor er det afgørende, at de flytter deres investeringer fra forurenende kul, olie og gas til miljøvenlige og vedvarende energikilder, mener WWF.
Stor forskel på selskaberne
På trods af den gode udvikling, er ikke alle pensionsselskaberne lige godt med, og der er stor forskel på top-og bundplaceringen på ranglisten, skriver WWF.
Lavest ligger Top Danmark og AP Pension med 0 og 2 point. I toppen derimod skiller PKA sig ud med 9 ud af 12 mulige point. Men der er fortsat mere at gøre for alle selskaberne.
Læs også: Pensionslobby fraråder fælles regler om ESG-kriterier
”Det er godt at se, at flere pensionsselskaber er rykket op i det gode selskab, men der er stadig meget at tage få på over hele linjen. Flere er godt på vej, men det er en kompleks opgave at finde frem til, hvordan klima systematisk indtænkes i det daglige investeringsarbejde,” siger Hanne Jersild.
- JJK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM
Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.
Strategi & ledelse

Telia åbner for salg af brugte mobiler
I et nyt koncept kan forbrugere nu få mulighed for at aflevere og købe brugte mobiler. Konceptet er både en fordel for kunden og kloden, mener direktør.
Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer
BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.
Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber
Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.
Klima, miljø og energi

Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi
Den nye Esbjerg-erklæring, der skal gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter, er en prægtig plan, og den bakkes op af endnu større planer fra EU. Nu skal de bare udføres.
Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling
Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.