17.08.2021  |  Klima, miljø og energi

Klimaforandringer udsætter bæredygtigt ferieresort

Den nye klimarapport fra FN har tvunget Nordborg Resort til at udskyde planerne om byggeriet af et nyt ferieresort på Als. Fremtidens klimaforandringer påvirker nemlig plantegningen.

Til efteråret skulle man have taget første spadestik til Nordborg Resort – et byggeri på 440 bæredygtige ferieboliger, en tropisk waterpark, restauranter, strandområde med promenade og havbad nær Nordborg på Als. Konkret skal ferieresortet opvarmes med CO2-neutral fjernvarme, og kravet har været bæredygtige huse, som lever op til DGNB-normen, der er baseret på FN's 17 verdensmål.

Men med offentliggørelsen af FN’s seneste klimarapport vurderer Nordborg Resort, at det er nødvendigt at flytte startskuddet til første kvartal næste år.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Klimasikring er en voksende industri

”Vi har skullet tage hensyn til højere vandstande og 100-årshændelser. Det har betydet, at vi har lavet vores masterplan fuldstændigt om med blandt andet opdateret kloakering, regnvandsbassiner og nye visualiseringer”, siger Niels Freerup, direktør, til Ugeavisen.dk.

Det har ført til, at Nordborg Resort flytter flere sommerhuse og restauranten længere ind i landet.

Selvom byggeriets udskydes, kommer det stadig til at stå klar i andet kvartal 2024, som det har været planlagt fra start.

Ferieresortet skal bygges af tre omgange, med de 440 boliger som den første etape. Anden omgang består af 175 sommerhuse og tredje er flere feriehuse. Det skal i sidste ende omfatte cirka 700 boliger.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere