Klimakompasset udvides
Det digitale værktøj Klimakompasset får tilført 9,4 millioner kroner til etablering af nye funktioner, til at følge udviklingen og til at opsætte forskellige reduktionsscenarier. Det kan SMV’er få gavn af, mener Dansk Industri.
9,4 millioner kroner.
Så mange penge har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at poste i en videreudvikling af det digitale værktøj Klimakompasset.
En finansiel indsprøjtning, der er nødvendig, hvis SMV’ere skal kunne følge med dagens bæredygtighedsfokus.
Det mener Steen Munk, som ud over at være bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også er vicedirektør i Nykredit.
Læs også: Millionprojekt skal gøre SMV’ere mere bæredygtige og digitaliserede
”Virksomhederne møder netop nu betydelige nye krav og forventninger til at rapportere på bæredygtighedsområdet. Vi ser derfor et stort potentiale i at udbygge Klimakompasset yderligere. Opgørelse af klimaaftryk og planer for at reducere det kan faktisk gøre en stor forskel for den enkelte virksomheds adgang til finansiering,” siger han.
Standardiserede opgørelser er en hjælp
Klimakompasset er for virksomheder, der ønsker at undersøge, hvordan de kan opgøre og reducere deres udledning af drivhusgasser.
Nogle virksomheder vælger at beregne deres drivhusgasudledninger med udgangspunkt i Greenhouse Gas (GHG)-protokollen, som er en internationalt anerkendt standard for virksomheders opgørelse af CO2-udledning, som anbefales af EU-Kommissionen.
Det er denne beregningsmodel, som Klimakompasset baserer sin standard på.
”Mange virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-udledning, har behov for at undersøge, hvordan de med forskellige tiltag kan ændre deres klimaaftryk og nå deres klimamål. Det vil Klimakompassets standardiserede opgørelser kunne hjælpe med at give en indikation på. Et klimaregnskab opgøres typisk årligt og udviklingen i virksomhedens klimaaftryk vil således også kunne følges,” siger Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.
En klar anbefaling
Pengeindsprøjtningen vil også gøre det muligt for virksomheder at følge udviklingen og simulere forskellige scenarier for at påvirke sin CO2-udledning.
Det er man glad for hos Dansk Industri (DI).
Læs også: Klar til start: Nu kommer der ikke flere ændringer til EU's rapporteringsstandarder
”Det er et super godt værktøj, der allerede i dag bruges af mange forskellige virksomheder, fordi det giver god og konkret hjælp. Derfor er det enormt positivt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu har valgt at styrke og bygge videre på de funktioner, der allerede eksisterer,” siger Marie Gad, underdirektør i DI.
Hun fortæller, at Klimakompasset hjælper virksomhederne med at sætte data på deres udledninger, så de har sikkerhed for, at de har brugt en troværdig metode, så de også tør kommunikere om det.
”Der er enormt behov for vejledning, der kan hjælpe danske virksomheder med deres ESG-arbejde, og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger hun.
- HCL