Klimakompasset udvides

Det digitale værktøj Klimakompasset får tilført 9,4 millioner kroner til etablering af nye funktioner, til at følge udviklingen og til at opsætte forskellige reduktionsscenarier. Det kan SMV’er få gavn af, mener Dansk Industri.

Med Klimakompasset kan SMV'ere nu opsætte forskellige reduktionsscenarier. Foto: 123rf.com.

29.11.2023

CSR.dk

9,4 millioner kroner. 

Så mange penge har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at poste i en videreudvikling af det digitale værktøj Klimakompasset.

En finansiel indsprøjtning, der er nødvendig, hvis SMV’ere skal kunne følge med dagens bæredygtighedsfokus. 

Det mener Steen Munk, som ud over at være bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også er vicedirektør i Nykredit.

Læs også: Millionprojekt skal gøre SMV’ere mere bæredygtige og digitaliserede

”Virksomhederne møder netop nu betydelige nye krav og forventninger til at rapportere på bæredygtighedsområdet. Vi ser derfor et stort potentiale i at udbygge Klimakompasset yderligere. Opgørelse af klimaaftryk og planer for at reducere det kan faktisk gøre en stor forskel for den enkelte virksomheds adgang til finansiering,” siger han.  

Standardiserede opgørelser er en hjælp
Klimakompasset er for virksomheder, der ønsker at undersøge, hvordan de kan opgøre og reducere deres udledning af drivhusgasser. 

Nogle virksomheder vælger at beregne deres drivhusgasudledninger med udgangspunkt i Greenhouse Gas (GHG)-protokollen, som er en internationalt anerkendt standard for virksomheders opgørelse af CO2-udledning, som anbefales af EU-Kommissionen.

Det er denne beregningsmodel, som Klimakompasset baserer sin standard på.

”Mange virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-udledning, har behov for at undersøge, hvordan de med forskellige tiltag kan ændre deres klimaaftryk og nå deres klimamål. Det vil Klimakompassets standardiserede opgørelser kunne hjælpe med at give en indikation på. Et klimaregnskab opgøres typisk årligt og udviklingen i virksomhedens klimaaftryk vil således også kunne følges,” siger Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

En klar anbefaling
Pengeindsprøjtningen vil også gøre det muligt for virksomheder at følge udviklingen og simulere forskellige scenarier for at påvirke sin CO2-udledning.

Det er man glad for hos Dansk Industri (DI).

Læs også: Klar til start: Nu kommer der ikke flere ændringer til EU's rapporteringsstandarder

”Det er et super godt værktøj, der allerede i dag bruges af mange forskellige virksomheder, fordi det giver god og konkret hjælp. Derfor er det enormt positivt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu har valgt at styrke og bygge videre på de funktioner, der allerede eksisterer,” siger Marie Gad, underdirektør i DI.

Hun fortæller, at Klimakompasset hjælper virksomhederne med at sætte data på deres udledninger, så de har sikkerhed for, at de har brugt en troværdig metode, så de også tør kommunikere om det.

”Der er enormt behov for vejledning, der kan hjælpe danske virksomheder med deres ESG-arbejde, og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger hun.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

13.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny vejledning om ESG-rapportering for koncerner

13.11.2024Valified

Sponseret

Valified lancerer frivillig ESG-rapportering for SMV’er i samarbejde med EU’s ESG-standard

11.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse og styrk din ESG-rapportering

11.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Ny dansk oversættelse af ESRS

08.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Det bæredygtige rapporteringsspor fortsætter: Tilmeld dig webinarer om ESRS’erne

08.11.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V